Voorkeurwaarden abonnement instellen

Je kunt voorkeurwaarden instellen voor abonnementen. Als je een nieuw abonnement toevoegt, zal Profit deze velden al voor je invullen. Je kunt deze velden dan nog wel wijzigen.

Het gaat hierbij o.a. om de factuurcyclus. Je hebt de volgende opties:

• Datum niet voorstellen

Je vult zelf de begindatum van de factuurcyclus in.

• Volgens cyclus

Profit berekent de begindatum van de factuurcyclus in het abonnement aan de hand van de begindatum van het abonnement en de gekozen cyclus. Je bent nu verplicht in het veld Cyclus een factuurcyclus te selecteren. Dit is de meestgebruikte optie.

Bij een nieuw abonnement op '18 september' zal als begindatum voor de facturering '1 oktober' verschijnen bij een maandcyclus.

• Gelijk aan begindatum abonnement

Profit neemt de begindatum van de factuurcyclus over uit de begindatum van het nieuwe abonnement.

• Eerste dag lopende week

Profit bepaalt de begindatum van de factuurcyclus door de systeemdatum bij toevoegen te nemen en vervolgens de datum van de eerste dag van de lopende week voor te stellen. Dit geldt ook voor de opties Eerste dag lopende maand, Eerste dag lopend kwartaal en Eerste dag lopend jaar. In plaats van 'week' lees je dan 'maand', 'kwartaal', etc.

• Eerste dag volgende week

Profit bepaalt de begindatum van de factuurcyclus door de systeemdatum bij toevoegen te nemen en op grond daarvan de datum van de eerste dag van de volgende week voor te stellen. Dit geldt ook voor de opties Eerste dag volgende maand, Eerste dag volgend kwartaal en Eerste dag volgend jaar. In plaats van 'week' lees je dan 'maand', 'kwartaal', etc.

Voor de verlengingscyclus heb je dezelfde opties. De verlengingscyclus kan afwijken van de factuurcyclus.

Voorkeurwaarden abonnement instellen:

1. Ga naar: Abonnementen / Beheer / Instellingen.
  2. Ga naar het tabblad: Algemeen.

De gegevens in dit tabblad zijn ook van toepassing bij abonnementen. Profit wijst abonnementen toe aan de hier ingevulde Administratie, als je op een lager niveau geen afwijkende administratie selecteert.

3. Ga naar het tabblad: Abonnementen.
  4. Selecteer bij Begindatum factuurcyclus hoe Profit de voor te stellen begindatum van de factuurcyclus in een nieuw abonnement moet berekenen.
  5. Selecteer bij Cyclus eventueel de cyclus. Bijvoorbeeld maand, kwartaal of jaar.

Je kunt dit veld alleen invullen als je Volgens cyclus hebt geselecteerd in het veld Begindatum fact cyclus.

6. Selecteer bij Voorstel datum verlenging hoe Profit de voor te stellen verlengingsdatum voor een nieuw abonnement moet berekenen.

Je hebt dezelfde mogelijkheden als bij Begindatum factuurcyclus.

7. Selecteer bij Cyclus eventueel de cyclus.

Je kunt dit veld alleen invullen als je Volgens cyclus hebt geselecteerd in het veld Voorstel datum verlenging.

8. Klik op: Opslaan en sluiten

Je krijgt nu de vraag of je de omgeving opnieuw wilt openen om de wijzigingen door te voeren.

9. Klik op: Ja

Vervolgens kun je de Integratie met Profit Financieel instellen.

Direct naar

1. Inrichting Abonnementen
  2. Inrichting van Profit Financieel
  3. Inrichtingsvolgorde Abonnementen
  4. Integratie artikelen en autorisatie
  5. Autoriseren abonnementen
  6. Typen abonnement toevoegen
  7. Cycli-tabel aanvullen
  8. Redenen beƫindiging abonnement toevoegen
  9. Voorkeurwaarden abonnement instellen
  10. Nummering abonnementen
  11. Afwijkend bankrekeningnummer per abonnement
  12. Abonnementen in InSite inrichten
  13. Integratie met Profit Financieel
  14. Abonnementsartikel toevoegen
  15. Facturering voor abonnementen inrichten
  16. Verkooprelatie inrichten voor abonnement
  17. Abonnementen importeren