thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Voortgangsrapportage uitstelregeling

De gegevens in de voortgangsrapportage zijn gebaseerd op de digitale terugkoppeling van de Belastingdienst op uitstelaanvragen in het SBU. Iedere keer als je de digitale terugkoppeling van de Belastingdienst ophaalt wordt het inleverschema in de voortgangsrapportage overschreven.

Vanaf 2019 wordt de voortgangsrapportage als volgt opgebouwd:

 1. Voor cliënten IB en Vpb waarbij het vinkveld In beconregeling aan staat, wordt de Datum aangifte ontvangen opgehaald.

  Of het vinkveld In beconregeling aan staat wordt bepaald door de terugkoppeling van uitstel. Als een cliënt uitstel heeft gekrekgen tot 01-05-2021 én het boekjaar eindigt op 31-12-2019, dan wordt het veld In beconregeling aangevinkt.

  Meer informatie over het vinkveld In beconregeling:

  De Datum aangifte ontvangen wordt als volgt bepaald:

  • In eerste instantie wordt bij Datum aangifte ontvangen de ontvangstdatum (status EdiTax = 6) gevuld als de aangifte door Profit verzonden is én ontvangen door de Belastingdienst.
  • Als de aangifte verzonden wordt door een externe portal, dan kan het retourbericht door Profit ingelezen worden en wordt de Datum aangifte ontvangen bijgewerkt in de eigenschappen van de cliënt.
  • Tot slot wordt de Datum aangifte ontvangen bijgewerkt door het SBU. Bij het verwerken van het SBU wordt de datum in het veld Datum aangifte ontvangen overschreven, omdat de datum in het SBU de datum is die bij de Belastingdienst bekend is als ontvangstdatum.
 2. De aantallen cliënten die bij stap 1 zijn opgehaald, worden vervolgens verdeeld over de inleverperioden. Op die manier worden de ingeleverde aantallen per periode bepaald.

Het totaal aantal in te leveren aangiften komt uit het Service Bericht Uitstel, dit wordt door de Belastingdienst bepaald.

Voortgangsrapportage openen in Profit Windows

Je kunt de voortgangsrapportage per Becon bekijken.

 1. Ga naar: Fiscaal / Algemeen / Becon.
 2. Selecteer de juiste Becon.
 3. Klik op de actie: Voortgangsrapportage 20XX.

  De waarde op de plek van de XX is afhankelijk van de jaarinstelling onder Fiscaal / Algemeen / Jaarinstelling.

 4. Profit opent nu de Voortgangsrapportage van het gekozen belastingjaar. Dit rapport ziet er dan bijvoorbeeld zo uit:

Dashboard Uitstelregeling

De gegevens die de Belastingdienst digitaal terugkoppelt kun je ook raadplegen via het dashboard Uitstelregeling. We raden je aan om het dashboard te activeren voor inzicht in de recentste uitstelstatussen.

Process

Uitstelregeling

Work area

Fiscaal