Icp-gegevens importeren

Bij het uitwerken van de icp-aangifte is het mogelijk om (met behulp van een importbestand) de icp-gegevens te importeren. Het voordeel hiervan is dat je de cijfers niet handmatig hoeft in te voeren. Hierdoor bespaar je tijd en voorkom je fouten bij het invullen van de ICP-aangifte.

Beschrijving

In plaats van het handmatig vullen van de icp-aangifte kun je er ook voor kiezen om icp-gegevens te importeren. Je start de ICP-import bij het uitwerken van de ICP-aangifte op het tabblad Import. De ICP-import biedt de mogelijkheid om gegevens van alle specificaties van de ICP-aangifte te importeren:

• Intracommunautaire leveringen en diensten
  • Intracommunautaire ABC-leveringen (vereenvoudigde regeling)
  • Correcties intracommunautaire leveringen en diensten
  • Correcties intracommunautaire ABC-leveringen (vereenvoudigde regeling)
  • Overbrengen voorraad op afroep in het tijdvak van de opgaaf ICP
  • Retourzending voorraad op afroep
  • Wijziging beoogde afnemer voorraad op afroep
  • Correcties eerdere opgave voorraad op afroep

Met de ICP-import zorg je ervoor dat er regels aan de icp-specificaties worden toegevoegd. Alle gegevens die je vóór de import in de ICP-aangifte hebt staan worden overschreven. Je kunt de ICP-gegevens alleen importeren met een puntkomma (;) gescheiden bestand, bijvoorbeeld een .csv-bestand. Er is een importsjabloon beschikbaar dat je kunt gebruiken bij het importeren van icp-gegevens. Klik hier om het importsjabloon te downloaden.

Om de ICP-import goed te laten verlopen moet het importbestand aan de volgende voorwaarden voldoen:

Icp-gegevens importeren:

1. Open InSite.
  2. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op: Fiscaal.
  4. Klik op: OB.
  5. Open de cockpit van de cliënt OB.
  6. Klik op: ICP jan 20XX uitwerken.

Icp-aangiften die je al hebt uitgewerkt vind je terug in de weergave Aangiften OB in de cockpit van de cliënt OB. Je kunt vanuit deze weergave een bestaande ICP-aangifte openen en aanpassen.

7. Klik op: Import.

Tax_Icp-gegevens importeren (10)

8. Klik op: Bestand kiezen bij Importbestand.
  9. Selecteer het importbestand. Om de import goed te laten verlopen moet het importbestand een puntkomma (;) gescheiden bestandsformaat hebben.
  10. Klik op: Importeren.

De gegevens uit het importbestand worden ingelezen in de ICP-aangifte.

11. Als de import klaar is zie je in het logboek hoeveel regels uit het importbestand aan de ICP-aangifte zijn toegevoegd.

Van de regels die niet in de aangifte geïmporteerd konden worden, kun je in het logboek raadplegen waarom de import is mislukt.

Direct naar

1. Aangifte omzetbelasting in Fiscaal
  2. Aangifte OB uitwerken
  3. Suppletie uitwerken
  4. Aangifte OB controleren
  5. Aangifte OB verzenden
  6. Aangifte OB vrijgeven
  7. Aangifte OB verwijderen
  8. OB aangifte accorderen
  9. ICP-gegevens importeren
  10. Standaardrapportage aangifte OB afdrukken
  11. Jaaroverzicht aangifte OB afdrukken
  12. Autoriseren Verwijderen aangifte BTW, ICP en Suppletie