Voorwaarden gebruik fiscale rapporten

Het kan voorkomen dat rapporten niet meer geopend worden vanuit de cockpit. Na het samenstellen van het rapport kom je dan weer in het oorspronkelijke scherm. Dit probleem kan ontstaan doordat de.rtf bestanden standaard openen in Wordpad in plaats van Microsoft Word. Om de.rtf bestanden standaard met Microsoft Word te openen, kun je één van de volgende twee oplossingen uitvoeren.

Via de Windows Verkenner

Via de Windows Verkenner:

1. Open Windows Verkenner.
  2. Ga naar: Menu: Extra / Mapopties (Tools / Folder options).
  3. Open het tabblad Bestandstypen.
  4. Selecteer de extensie RTF.
  5. Klik op: Wijzigen.
  6. Selecteer Microsoft Word als applicatie om de.rtf bestanden standaard mee te openen:

Nu kun je de rapportage weer foutloos openen.

Via Windows instellingen vanaf Windows 11

1. Open de instellingen van Windows.
  2. Ga naar het tabblad Apps.
  3. Klik op Standaard-apps.

4. Zoek bij Een standaardwaarde instellen voor een bestandtype of koppelingstype op .rtf.
  5. Hier moet Word als Standaar-app zijn ingesteld.