Prijzen/kortingen bij verkooprelatie instellen

Je richt bij de verkooprelatie in hoe met prijzen en kortingen moet worden omgegaan.

Prijzen en kortingen inrichten bij de verkooprelatie:

 1. Ga naar: Ordermanagement / Verkoop / Verkooprelatie.
 2. Open de eigenschappen van de verkooprelatie.
 3. Ga naar het tabblad: Prijs/korting.
 4. Bij Prijzen van staat standaard de verkooprelatie zelf geselecteerd. Je kunt een andere verkooprelatie selecteren. De prijzen en kortingen voor de geselecteerde debiteur gelden dan ook voor deze debiteur. Dit is handig als je meerdere debiteuren heeft waarvoor dezelfde prijzen en kortingen gelden. Je hoeft deze dan maar voor één debiteur te onderhouden. Nadeel is wel dat als je de prijzen bij de 'hoofd'debiteur wijzigt, je niet ziet welke andere debiteuren met deze prijzen te maken krijgen. Als je een prijslijst aanlegt, heb je dat overzicht wel.
 5. Vink Prijs incl. btw aan als je voor deze debiteur alle prijzen inclusief btw wilt hanteren.
 6. Vink Nettoprijs aan om alle kortingen die gelden voor deze debiteur te verrekenen met de prijs per eenheid in de ordermanagement mutaties. Er wordt voor deze debiteur dan een netto prijs gehanteerd (prijs per eenheid - korting), terwijl het percentage korting niet op de orderregel zichtbaar wordt.
 7. Selecteer eventueel een kortingsgroep die je wilt hanteren voor deze verkooprelatie bij Kortingsgroep.
 8. Wijzig bij % regelkorting eventueel het standaard percentage regelkorting. Dit percentage wordt overgenomen bij het toevoegen van orders voor deze verkooprelatie. Je kunt het percentage regelkorting in de order nog wel wijzigen.
 9. Wijzig bij Factuurkorting (%) eventueel het standaard percentage korting over de hele factuur. Dit percentage wordt overgenomen bij het toevoegen van orders voor deze verkooprelatie. Je kunt het percentage factuurkorting in de order nog wel wijzigen.
 10. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

 1. Prijzen en kortingen inrichten
 2. Maximale korting en minimum marge controleren
 3. Prijzen/kortingen bij verkooprelatie inrichten
 4. Regel- en factuurkorting
 5. Afronden prijs/korting instellen
 6. Staffelkorting/-prijs activeren (verkoop)
 7. Prijs tegen dagkoers