Foutmelding! Er is een onverwachte serverfout geconstateerd (ip:null)

Je krijgt deze melding bij het gebruik van AFAS Pocket.

Oorzaak

Er zijn meerdere oorzaken mogelijk:

• Je werkt met een verouderde versie van AFAS Pocket.
  • Je bent niet geautoriseerd voor AFAS Pocket.
  • De inrichting van de app is aangepast (profielen met veldinstellingen, contextvelden, zoekweergaven, o.i.d.), maar de telefoon heeft dit niet automatisch bijgewerkt.

Oplossing

Er zijn meerdere oplossingen mogelijk:

• Controleer in de App Store of Google Play Store of er een nieuwe versie van AFAS Pocket beschikbaar is.
  • Controleer in de eigenschappen van de gebruiker op het tabblad Applicaties of het veld Pocket is aangevinkt. Je kan dit veld niet apart autoriseren. Vink Profit Windows of InSite aan. Hierdoor wordt het veld Pocket ook aangevinkt.

Ververs de configuratie van AFAS Pocket handmatig. Open AFAS Pocket en ga naar Instellingen / Ververs configuratie.

In Profit kun je de configuratie voor alle gebruikers verversen. Ga hiervoor naar: Algemeen / AFAS Pocket / Gebruikers. Ga naar het tabblad Toegang. Selecteer de gebruikers en klik op Acties / Ververs configuratie.