Bij de loonaangifte, pensioenaangifte of btw/ICP-aangifte staat Fout bij verzenden. Wat moet ik doen?

Als in de aangiftecockpit in de kolom Status LA of in de kolom Status UPA 'Fout bij verzenden' staat, verstuur je het bericht van de loonaangifte of pensioenaangifte opnieuw. Dit doe je via onderstaande stappen:

1. Ga naar Algemeen / Communicatieservice / Communicatiebericht.
  2. Zoek het bericht op met de status 'Fout bij verzenden' of Versturen bericht mislukt'.
  3. Selecteer het bericht en klik op de actie Herstellen berichtstatus.
  4. Druk op F5 om de weergave te vernieuwen. Je ziet dan dat de status wijzigt.
  5. Klik op de actie Bericht verzenden.
  6. Druk op F5 om de weergave te vernieuwen. De status moet nu wijzigen naar Verzonden.

Wijzigt de status niet? Dan is er iets anders mis gegaan wat je moet oplossen. Open het bericht en ga naar het tabblad Berichtactie. In de kolom Info staat wat de inhoudelijke foutmelding is. Klik hiervoor op het icoon van het tekstvak.