Veld in boekingslay-out opnemen

Je kunt in de regel in de voorcalculatie aangeven dat je op grond van de kostprijs ook de projectinkoopprijs wilt aanmaken. Hiervoor moet het juiste veld in de boekingslay-out staan.

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Boekingslay-out.
  2. Voeg het veld Inkoopprijs aanmaken o.b.v. kostprijs toe aan de regel in je boekingslay-out voor voorcalculaties als dit daar nog niet in voorkomt.

Zie ook: Boekingslay-out wijzigen

Projectprijzen raadplegen

Je kunt de projectprijzen, die je bijvoorbeeld hebt toegevoegd via de voorcalculatie, raadplegen in de projecteigenschappen.

In de definitief gemaakte voorcalculatie kun je de prijzen niet meer wijzigen. Via het project in Profit kun je nog wel nieuwe prijzen toevoegen maar die komen niet in de voorcalculatie/offerte. Wel zul je die in de verkooporder terugzien.

1. Open Profit of InSite:
  2. Ga naar:
    • Profit: Projecten / Project / Project.
    • InSite: Projecten/
  3. Open het gewenste Project.
  4. Klik op: Acties / Prijs/Korting
  5. Ga naar het juiste tabblad.
    • Verkoopprijs:

of in InSite:

• Inkoopprijs:

of via InSite:

• En de kostprijs:

of via InSite:

Voorcalculatie met projectprijzen toevoegen

Je voegt de projectprijzen in de voorcalculatie toe.

1. Ga naar: Projecten / Voorcalculatie / Voorcalculatie.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Selecteer in de kop het project waarvoor je de prijzen nu wilt toevoegen.
  4. Voeg de voorcalculatie toe zoals je gewend bent.

5. Vul prijzen in de regel(s) in. Je kunt alleen een prijs toevoegen als er niet al een prijs voor het item in het project bestaat.
  6. Vink Inkoopprijs aanmaken o.b.v. kostprijs aan in de relevante regels.
    • Prijs per eenheid wordt de verkoopprijs.
    • Kostprijs wordt de inkoopprijs, als je dat hebt ingesteld.
  7. Klik op: Opslaan en sluiten.
  8. Selecteer de voorcalculatie en Klik op: Meer acties /Definitief maken (als dit niet automatisch gedaan wordt).

Zodra je de voorcalculatie definitief maakt, maakt Profit de prijzen aan.

Direct naar

1. Projectprijs item via voorcalculatie toevoegen