thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Client does not have permissions to send as this sender (Office 365)

Je krijgt deze melding bij het verzenden van e-mails vanuit Profit (loonstroken, facturen, etc.) als je werkt met een eigen mailserver (Exchange/ Office 365).

Let op:

De afdeling Support biedt geen ondersteuning op problemen die spelen bij een eigen e-mailserver. Heb je hier hulp bij nodig? Neem contact op met je systeembeheerder.

Oorzaak

Deze melding krijg je als de gebruiker die in Profit is ingesteld voor het versturen van de e-mail, in je Exchange e-mailserver geen toestemming heeft om e-mails te versturen namens de in Profit gebruikte afzender(s).

Voorbeeld:

De gebruiker admin@enyoi.afas.nl staat in Profit ingesteld als gebruiker voor het aanmelden bij Office 365. In het berichtsjabloon is de afzender Kees@enyoi.afas.nl gekoppeld. Omdat het e-mailadres admin@enyoi.afas.nl geen SendAs rechten heeft in Office 365 op de mailbox Kees@enyoi.afas.nl ontstaat de foutmelding.

Oplossing

De e-mailadressen die mails mogen verzenden vanuit Office 365 moeten 'SendAs-rechten' krijgen. Je systeembeheerder kan je hierbij helpen.

  1. Controleer welke gebruiker is ingesteld voor het versturen van de e-mail via: Algemeen / Omgeving / Beheer / Eigenschappen, tabblad E-mail.
  2. Controleer via Algemeen / Beheer / Verzonden e-mail bij welke afzenders de foutmelding ontstaat.
  3. Geef in Office 365 de gebruiker uit de omgevingseigenschappen 'SendAs' rechten op alle afzenders die in Profit gebruikt worden. Je systeembeheerder kan je hierbij helpen. Vanuit Profit kun je dit niet oplossen. Bekijk dit artikel van Microsoft voor meer informatie. Een andere mogelijkheid is om de gebruiker in Profit aan te passen naar een gebruiker die deze rechten al wel bezit.

Meer informatie hierover lees je in het artikel E-mailserver en afzender instellen.

Process

Exchange E-mail

Work area

Algemeen