Kortingsvoucher

Een kortingsvoucher is een voucher met een unieke code die bij inlevering recht geeft op een bepaald percentage korting. De relatie verzilvert de voucher op het moment van inschrijven voor een cursus en ziet dan direct de korting die hij krijgt.

Beschrijving

Met kortingsvouchers kun je de verkooprelatie op een gestructureerde manier korting verlenen op een cursus: je weet welke verkooprelatie je welke kortingsvoucher hebt gegeven en je weet welke relatie er gebruik van heeft gemaakt.

Kortingsvouchers voor cursussen kun je gebruiken in Profit, InSite en in OutSite. Je kunt een kortingsvoucher toevoegen voor een item, artikelgroep of prijsgroep. De voucher heeft een begin- en een einddatum en bevat een percentage korting.

Een kortingsvoucher kan bestaan uit meerdere unieke, automatisch gegenereerde vouchercodes of uit één vouchercode die door meer cursusdeelnemers verzilverd kan worden.

Je voegt een kortingsvoucher toe die geldig is voor één of meerdere of alle cursussen. Daarbij genereert Profit unieke vouchercodes of een meervoudig te gebruiken code. Deze deel je uit aan potentiële deelnemers. Zodra een deelnemer zich inschrijft, vult hij de code in. Profit verrekent direct de korting in het te betalen factuurbedrag. De factuur houdt automatisch rekening met de korting van de verzilverde vouchercode.

Voucherkorting is een regelkorting bij de verkooprelatie van het allerhoogste niveau. Dit betekent dat als de verkooprelatie gebruik maakt van de korting via kortingsvouchers, andere kortingen zoals prijskorting, actieprijzen, prijs per debiteur, etc. vervallen.

Je kunt bij het uitdelen van de vouchercodes van het meegeleverde rapport Kortingsvoucher (Profit) gebruikmaken.

Voorbereiding

Werkwijze