Knab bankkoppeling wijzigen of ontkoppelen

Het kan voorkomen dat je de bankkoppeling wilt stoppen (ontkoppelen). Dit regel je via de website van de bank en in Profit blokkeer je in het communicatieprofiel de bankrekening, zodat er voor deze bankrekening geen transacties meer worden opgehaald.

In dit artikel is gave nieuwe functionaliteit verwerkt die beschikbaar is vanaf Profit 3.

We werken momenteel hard aan de documentatie van dit onderdeel.

Let op:

De uitrol van deze bankkoppeling zal gefaseerd plaatsvinden van Profit 3 waardoor sommige klanten de optie nog niet zien in Profit. Wij houden je op de hoogte wanneer deze voor jou ter beschikking komt.

Knab bankkoppeling stoppen (ontkoppelen):

1. Log in bij je persoonlijke bankomgeving op de website van Knab (niet via de app).
  2. Nadat je bent ingelogd, klik je op Betalen in de menubalk bovenaan het venster.
  3. Vervolgens klik je in de blauwe balk die nu verschijnt op Boekhoudkoppeling.
  4. Druk op het icoontje van de prullenbak bij de betreffende boekhoudkoppeling.
  5. Ga akkoord met de beƫindiging van de boekhoudkoppeling.

Zie ook:

Daarna moet je in Profit de bankrekening blokkeren in het communicatieprofiel.

Bankrekening in communicatieprofiel blokkeren:

1. Open de communicatie-omgeving. Je richt dit communicatieprofiel in de communicatie-omgeving in, niet per subomgeving.

Voor deze stap open je de hoofdomgeving als je met hoofd- en subomgevingen werkt.

2. Ga naar: Algemeen / Communicatieservice / Communicatieprofiel.
  3. Open het profiel Knab boekhoudkoppeling.
  4. Ga naar het tabblad: Bankrekeningen.
  5. Dubbelklik op de bankrekening om het bankrekeningnummer te blokkeren.

Van een geblokkeerde rekening worden geen transacties opgehaald.

6. Vink Geblokkeerd aan.

Direct naar

1. Bankkoppeling Knab (API-koppeling)