Fout: Pagina niet gevonden

Je krijgt deze melding in InSite en kan verschillende oorzaken hebben. Om de melding op te lossen voer je onderstaande controles uit.

1. Controleer de autorisatie van de gebruiker

Controleer of de gebruiker niet geblokkeerd is en of het veld InSite is aangevinkt.

2. De medewerker heeft geen (geldig) contract

Als de medewerker uit dienst is of geen geldig contract heeft, dan heeft de medewerker geen toegang meer tot ESS/MSS-pagina's. Een normale gebruiker (niet een systeemgebruiker) kan nog wel toegang hebben tot andere pagina's.

3. De medewerker is niet gekoppeld aan de gebruiker

Een medewerker moet gekoppeld zijn aan een gebruiker om in te kunnen loggen in InSite. Dit betekent dat de gebruiker en de medewerker op basis van dezelfde persoon moeten zijn toegevoegd.

Koppeling controleren:

1. Ga naar: HRM / Medewerker / Medewerker.
  2. Open de eigenschappen van de medewerker.
  3. Controleer of de medewerker geblokkeerd is. Het veld Geblokkeerd mag niet aangevinkt zijn.
  4. Klik op: ActiesPersoon.
  5. Ga naar het tabblad: Koppelingen.

Op dit tabblad zie je zowel de medewerker als de gebruiker staan.

Als je alleen de medewerker ziet staan, dan moet je de medewerker koppelen aan gebruiker.

4. Autorisatie op basis van rollen en functionaliteiten controleren

Deze controle is met name belangrijk na het toevoegen van nieuwe onderdelen, zoals een nieuw type dossieritem of een nieuw profiel. Hierbij horen altijd nieuwe pagina's, controleer of deze correct geautoriseerd zijn.

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Inrichting / Autorisatierol.
  2. Open de eigenschappen van de rol waaraan de medewerker is gekoppeld.
  3. Ga naar het tabblad: Functionaliteit.

Bepaal of de juiste functionaliteiten gekoppeld zijn.

In de template-omgevingen heeft elke rol een gelijknamige functionaliteit. Bijvoorbeeld: de autorisatierol Rol: Salarisadministratie is de gekoppeld aan de functionaliteit Rol: Salarisadministratie.

Controleer de functionaliteiten die aan de rol gekoppeld zijn.

4. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Inrichting / Functionaliteit.
  5. Open de eigenschappen van de functionaliteit.
  6. Ga naar het tabblad: Pagina's.

Controleer of de pagina die je wilt openen in InSite aanwezig is in de weergave. Als de pagina niet aanwezig is, dan voeg je deze toe:

1. Klik op: Nieuw.
    2. Selecteer de pagina die je wilt toevoegen.
    3. Klik op: Voltooien.

Is de pagina wel al toegevoegd, dan controleer je de autorisatie op de pagina-onderdelen.

7. Ga naar het tabblad: Pagina-onderdelen.
  8. Selecteer het pagina-onderdeel en wijzig de autorisatie.

5. Definitie-autorisatie overzichtspagina controleren

Bij een overzichtspagina kan definitie-autorisatie van toepassing zijn. Als dit het geval is en een gebruiker heeft geen rechten op de definitiegroep, dan heeft de gebruiker ook geen rechten op de overzichtspagina in InSite.

Autorisatie controleren:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Pagina.
  2. Open de overzichtspagina en klik op de actie Weergave aanpassen.
  3. Als het veld Autorisatie toepassen is aangevinkt, is definitie-autorisatie van toepassing.
  4. Kijk welke definitiegroep gekoppeld is, de gebruiker moet toegang hebben tot deze definitiegroep.

Als er geen definitie geselecteerd is, vink je het veld Autorisatie toepassen uit.

6. Autorisatie op basis van selectie

Een pagina kan gekoppeld zijn aan een selectie. Een gebruiker die niet in de selectie valt, heeft geen rechten op de pagina.

1. Open InSite en meld je aan als Sitebeheerder.
  2. Open de pagina.
  3. Klik op: Eigenschappen.
  4. Controleer of er een selectie gekoppeld is.

7. Logboek controleren

Het kan zijn dat er een andere oorzaak is. Dit vindt je terug in het logboek.

Gegevensverzameling geblokkeerd:

1. Ga naar: Algemeen / Omgeving / Beheer / Omgevingslogboek.
  2. Open de regel met de foutmelding.

In het logboek zie je onderstaande foutmelding:

De gegevensverzameling 'Gebruikers bij workflowactiviteit' blijkt te zijn geblokkeerd.

3. Open in Profit de eigenschappen van pagina 'Gebruikers bij dossier'.
  4. Klik op de actie: Weergave aanpassen

maak een concept aan als deze nog niet bestaat.

5. Controleer of de gegevensverzameling niet geblokkeerd is.
  6. Publiceer het concept.

In sitebeheer werkt de pagina dan weer. Als de webserver is bijgewerkt werkt de pagina ook weer voor de gebruikers.

8. Controleer het type pagina

Het kan zijn dat het type pagina niet is geactiveerd. Dit controleer je via:

1. Algemeen / In & OutSite / Site
  2. Open de eigenschappen van de site.
  3. Ga naar het tabblad Typen pagina.
    Controleer of het type pagina geactiveerd is.