Verpakkingen (normaal)

In Profit kun je gebruik maken van verpakkingen. Verpakkingsartikelen koppel je aan normale artikelen waardoor de verpakkingsartikelen altijd samen met het gekoppelde artikel worden geboekt in het orderproces.

Let op:

In Profit Abonnementen kun je geen artikelen en samenstellingen gebruiken waaraan verpakkingen zijn gekoppeld. In Profit Projecten heb je ook niet de mogelijkheid om het verbruik van verpakkingen te registreren.

Inhoud

Beschrijving

Met deze functionaliteit kun je verpakkingsartikelen toevoegen en koppelen aan 'echte' artikelen.

Bij het toevoegen van orderregels met het 'echte' artikel voegt Profit automatisch een regel met het gekoppelde verpakkingsartikel toe. Je kunt extra verpakkingsregels handmatig toevoegen of meerdere verpakkingen koppelen.

Naast de normale verpakking kun je ook emballages (verpakking met statiegeld) gebruiken. Een verwijderingsbijdrage wordt in Profit ook beschouwd als een verpakkingsartikel vanwege de koppeling aan een normaal artikel, al is dit strikt genomen een reservering.

Let op:

Er is verschil in het gebruik van verpakkingen in Profit Projecten en Profit Ordermanagement. Als je in Profit Ordermanagement een factuur maakt met artikelen waaraan verpakkingen (verpakking, emballage en/of verwijderingsbijdrage) zijn gekoppeld, dan worden deze verpakkingen altijd automatisch meegenomen. Dat is ook het geval voor facturen van Profit Projecten die je maakt via Profit Ordermanagement.

Als je Profit Projecten via nacalculatie factureert, worden de verpakkingen niet meegenomen!

Voorbeeld:

Verpakking of emballage

 • Bij bakkerijen wordt brood verpakt in een broodzak (verpakking) en een aantal broden wordt verzonden in een krat (emballage).

  Er kunnen ook meerdere verpakkingen worden gebruikt bij de verzending van een artikel: een koek wordt verpakt in folie (verpakking), meerdere koeken worden in een doos verpakt (omverpakking). De dozen worden verzonden in kratten (emballage) die op een pallet (emballage) worden gestapeld.

 • Frisdrank wordt verpakt in flessen (de fles is nu verpakking én emballage) de flessen gaan in een krat (emballage) en de kratten worden op een pallet (emballage) gestapeld.

Voorbereiding

Werkwijze

Zie ook

Direct naar

 1. Itembeheer
 2. Inrichting
 3. Artikel
 4. Werksoort
 5. Samenstelling
 6. Verpakkingen en emballage
 7. Kosten
 8. Tekst
 9. Eenheid
 10. Serie-artikel
 11. Partij-artikel
 12. Orderspecificatie
 13. Groeperingen