OCI-koppeling testen

Je kunt de OCI-koppeling testen.

Stap 1: Zorg dat in je OCI-profiel de test-velden gevuld zijn.

In het OCI-profiel zullen de adressen voor het testen bij de inkooprelatie gevuld zijn als je een voorgedefinieerd OCI-profiel hebt. Als je zelf een OCI-profiel hebt ingericht gebaseerd op het Profit-profiel, moet je de adressen, gebruikersnaam, wachtwoord, etc. aan je inkooprelatie vragen.

1. Ga naar: Ordermanagement / Beheer / Inrichting / OCI-profiel.
  2. Open de eigenschappen van het OCI-profiel.
  3. Ga naar het tabblad: Webshop-koppeling.
  4. Vul bij Test-URL het adres om te testen in, als dit niet gevuld is. Vraag je inkooprelatie naar de gegevens.
  5. Vink Test-URL toepassen aan als je wilt testen hoe de gegevens in Profit komen.
  6. Vul de Gebruikersnaam en het Wachtwoord in. Vraag je inkooprelatie naar de gegevens.
  7. Alleen bij XML-orders:
    1. Ga naar het tabblad: Inkooporder via cXML.
    2. Vul bij Export-Test-URL het adres om te testen in, als dit niet gevuld is. Vraag je inkooprelatie naar de gegevens.
    3. Vul de Gebruikersnaam export en het bijbehorende Wachtwoord in, als deze niet gevuld zijn. Vraag je inkooprelatie naar de gegevens.
    4. Vink Export-Test-URL toepassen aan als je wilt testen of de xml-order goed naar de inkooprelatie gaat.
  8. Sla de wijzigingen op.

Stap 2: Test Versturen

Stuur de inkoopaanvraag en de inkooporder in.

Stap 3: Controleer

Controleer de inkoopaanvraag, of de artikelen zijn aangemaakt, etc. en of de inkooporder is verstuurd, als je dit getest hebt.

Stap 4: OCI-profiel aanpassen

Als het testen goed is verlopen zet je de testadressen weer uit. Profit gebruikt dan de echte adressen.

1. Open het OCI-profiel opnieuw.
  2. Ga naar het tabblad: Webshop-koppeling.
  3. Vink Test-URL toepassen uit.
  4. Ga naar het tabblad: Inkooporder via cXML.
  5. Vink Export-Test-URL toepassen uit.
  6. Sla de wijzigingen op.

Direct naar

1. Inkooporders via OCI-koppeling inrichten
  2. Inkooporder via website inkooprelatie (OCI) via mail/pdf inrichten
  3. Inkooporder via website inkooprelatie (OCI) met XML inrichten
  4. Inkooporder via website per specifieke OCI-koppeling van inkooprelatie inrichten
  5. Inkooporder via website via Profit-OCI-koppeling inrichten