Bouw

Met Profit kun je de projectadministratie voor de Bouw beheren en bewaken.

Zo kun je calculaties uit een ander calculatiepakket voor de bouw in Profit inlezen. Hierdoor kun je de oorspronkelijke calculatiegegevens in Profit bekijken, regels splitsen en verplaatsen. Ook kun je vervolgens de voortgang van bouwprojecten in de gaten houden door te monitoren op bewakingscode of hoofdstuk.

In de werkbegrotingscockpit kun je aflezen hoe je projecten ervoor staan; dit is het centrale controlecentrum voor de bewaking van bouwprojecten. Hier komen alle calculaties, offertes, orders en contracten, als ook realisatie en facturatie bij elkaar.

Voordelen:

  • Calculatiegegevens in CUF-formaat eenvoudig in te lezen.
  • Werkbegroting met MAMO-regels (Materiaal, Arbeid, Materieel, Onderaanneming) en de indeling in hoofdstukken en paragrafen.
  • Eenvoudig de voortgang van bouwprojecten monitoren op bewakingscode of hoofdstuk.
  • Standaard ondersteuning voor kopersbegeleiding en projectsamenwerking.
  • Werkbegroting, inkopen, contracten, projectbewaking en uren realisatie in één geïntegreerd systeem!

Beschrijving

Pro_Bouw (10)

De calculatie is een begroting van de beoogde kosten voor de realisatie van een project. Daarbij worden diverse rekenregels toegepast, kortingen automatisch verdeeld en een onbeperkt aantal groeperingen en niveaus gebruikt.

Na gunning maak je een werkbegroting. Je kan daarin eenvoudig de kostenplanning terugzien voor materiaal, arbeid, materieel en onderaanneming (MAMO). Ook gebruik je de werkbegroting voor de bewaking van je project.

Met de juiste inzichten vanuit de werkbegroting, is het mogelijk om scherp op de inkoop te letten. Zo zie je wat binnen inkoop en wat buiten inkoop valt per bouwproject.

Inzicht en grip op de realisatie en voortgang van bouwprojecten zijn van groot belang. Actueel inzicht in de status, betekent dat je op elk moment tijdig kan bijsturen en niet achteraf voor verrassingen staat.

Voorbereiding

Werkwijze