Inkoopfactuur

Je kunt in Profit Ordermanagement zelf inkoopfacturen genereren op basis van de ontvangsten.

Let op: 

Deze manier van werken is afwijkend van het in Nederland gebruikelijke proces. Daarbij boek je immers een inkoopfactuur van de inkooprelatie in die je vervolgens confronteert met je eigen ontvangst en journaliseert.

Beschrijving

In Profit Ordermanagement kun je zelf inkoopfacturen genereren op basis van ontvangsten. Zodra de inkoopfactuur van de inkooprelatie binnenkomt vergelijk je deze met je eigen inkoopfactuur en vervolgens journaliseer je je eigen inkoopfactuur. Belangrijk hierbij is dat de inkoopprijzen overeenkomen met die van de inkooprelatie. Deze functionaliteit moet je eerst activeren.

Je kunt dit bijvoorbeeld gebruiken als je tussen je eigen bv's factureert. In Belgiƫ maakt men ook vaak gebruik van zelfgegenereerde inkoopfacturen.

Je genereert de inkoopfactuur direct bij het voltooien van de ontvangsten waarna je ze kunt verstrekken en in het dossier van de inkooprelatie plaatsen. Je kunt ook achteraf nog genereren.

Afhankelijk van de instellingen bij de inkooprelaties en de ontvangst is het wel of niet mogelijk om inkoopfacturen te genereren.

Voorbereiding

Werkwijze

Zie ook