Afgekeurde VIA-machtigingsberichten

Het komt voor dat afgekeurde VIA-machtigingsberichten elke keer opnieuw aangeboden worden aan de Belastingdienst. Om dit te voorkomen moet je de machtigingscode verwijderen.

Je moet in de volgende situaties de activeringscode verwijderen:

• de code is ingevuld na de activeringsperiode van 8 weken, de machtiging is daardoor vervallen en kan niet meer geactiveerd worden. Je moet een nieuwe VIA-machtiging aanvragen.
  • de code is ingevuld bij de verkeerde cliënt en kan daardoor niet geactiveerd worden. Verwijder de code bij de cliënt waar deze niet thuishoort.

Machtigingscode verwijderen in InSite:

1. Open Fiscaal Insite.
  2. Ga naar: IB (het menu kan bij jou een andere naam hebben).
  3. Open de eigenschappen van de cliënt.
  4. Selecteer het juiste belastingjaar (als dit nog niet is ingesteld).
  5. Klik op: Aanpassen.
  6. Verwijder de Machtigingscode.
  7. Klik op: Aanpassen.

Code machtiging verwijderen in Profit:

1. Ga naar: Fiscaal / Inkomstenbelasting / Cliënt IB.
  2. Open de eigenschappen van de cliënt.
  3. Ga naar het tabblad: Machtigingen.
  4. Open de eigenschappen van de Vooraf ingevulde aangifte waarvan je de machtigingscode wilt registreren.
  5. Verwijder de Machtigingscode.

Direct naar

1. Vooraf ingevulde aangifte IB
  2. Vooraf ingevulde aangifte IB inrichten
  3. VIA-machtiging aanvragen
  4. VIA-machtiging genereren en versturen
  5. Toestand VIA-machtigingsaanvraag controleren
  6. Machtigingscode registreren
  7. Activering genereren en versturen
  8. Ophalen VIA-gegevens
  9. Overnemen VIA naar aangifte