Consolidatie fiscale eenheid (FE)

Als je de fiscale eenheid verwerkt via de methode commercieel-fiscaal, oftewel de afwijkingen C/F in de desbetreffende vennootschap verwerkt, dan consolideert Profit Fiscaal automatisch. Dit gebeurt zowel voor commerciële- als fiscale cijfers. De consolidatie kun je raadplegen via de aangiftecockpit bij het onderdeel Consolidatieoverzicht.

Het doel van het Consolidatieoverzicht is inzicht te krijgen in de eliminaties, én je kunt daar de aanvullende eliminatie verwerken. In dit overzicht kunnen geen commercieel fiscale afwijkingen geboekt worden. Dit doe je in de c/f module middels de vierkantstelling. Ook kun je via de aangiftecockpit inzicht krijgen in de volledige consolidatie inclusief alle verwerkingen en eliminaties via de FE overzicht (Excel).

Consolidatie fiscale eenheid:

1. Open Fiscaal InSite.
  2. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Ga naar Fiscaal / Vpb.
  4. Selecteer de juiste cliënt.
  5. Klik onder Acties op Consolidatieoverzicht.

De fiscale consolidatie wordt gestart. Klik op Commercieel om de commerciële consolidatie te openen.

Als je alle eliminatievakjes goed hebt ingevuld, dan zijn de eliminaties met elkaar in evenwicht en de activa en de passiva dus ook. Als dit niet zo is moet je aanvullende eliminaties invoeren in de kolom Aanvullend.

6. Vul de aanvullende eliminatiegegevens in door één keer te klikken op het desbetreffende veld, hierdoor wordt het veld geactiveerd.

Je kunt ook de informatie per rubriek opvragen door op de post te klikken. Bijvoorbeeld Overige Materiele vaste activa. Let ook op het vinkveldje linksboven in: Waarden van afwijkende begin/einde boekjaren tonen. Door dit veld te activeren worden de waarden van afwijkende begin/einde boekjaren getoond.

7. Als alle aanvullende eliminatiegegevens zijn ingevoerd klik je op de knop Sluiten.

Je komt nu terug in de cockpit.

Direct naar

1. Aangifte Vpb verwerken
  2. Stamgegevens
  3. Uitwerken vennootschappen
  4. Commercieel / Fiscaal uitwerken
  5. Algemene gegevens
  6. Activa
  7. Passiva
  8. Winstberekening
  9. Verliesverrekening
  10. Giften
  11. Niet-aftrekbare bedragen
  12. Belastbaar bedrag
  13. Belastingbedrag
  14. Investeringen / Desinvesteringen
  15. Bedrijfsgebouwen/-terreinen
  16. Aandeelhouders
  17. Deelnemingen
  18. Wijzigingen in de fiscale eenheid
  19. Herinvesteringsreserve
  20. Willekeurige afschrijving
  21. Omzetbelasting
  22. Voorzieningen
  23. Buitenlandse resultaten
  24. Objectvrijstelling
  25. Zeescheepvaart
  26. Ruling - verdeling
  27. Innovatiebox
  28. Agrarische onderneming
  29. Generieke renteaftrekbeperking
  30. Diversen
  31. Verificatie
  32. Controle aangifte Vpb
  33. Akkoord en ondertekening (Vpb)
  34. Conceptaangifte Vpb
  35. Rapportage aangifte Vpb
  36. Fiscale kaart Vpb