Niet-aftrekbare bedragen (C/F-module)

In dit onderdeel van de C/F module kun je de niet aftrekbare bedragen (zoals winstuitdelingen en vennootschapsbelasting) verder specificeren. De hier ingevulde gegevens worden rechtstreeks overgenomen in het uiteindelijke aangiftebiljet.

Niet-aftrekbare bedragen invullen:

Je activeert het onderdeel door aan de linkerkant van het scherm in de C/F/ module te kiezen voor Niet aftrekbare bedragen.

Inhoud:

Het onderdeel 'Niet aftrekbare bedragen' bestaat uit de volgende onderdelen:

• Aan dividendbelasting onderworpen winstuitdelingen
  • Winstuitdelingen door coöperaties
  • Andere winstuitdelingen
  • Beloningen van commissarissen
  • Tantièmes
  • Vergoeding voor kapitaalverstrekkingen
  • Uitkeringen ingevolge voorschriften
  • Resultaat op tijdelijk ingekochte aandelen
  • Kosten aankoop resterende aandelen
  • Vennootschapsbelasting en buitenlandse belasting

Je kunt deze bedragen invullen via de volgende stappen:

Aan dividendbelasting onderworpen winstuitdelingen

Dit onderdeel wordt helemaal automatisch gevuld door de andere onderdelen uit de C/F module; je kunt hier niets wijzigen (grijsgekleurd).

Winstuitdelingen door coöperaties

1. Klik op: de Specificatieknop:
  2. Vul de velden in.
  3. Bepaal op welke post van de resultatenrekening de winstuitdeling betrekking heeft; standaard is de post Andere kosten ingevuld, maar je kunt een andere post selecteren.
  4. Klik op: OK om de mutatie te verwerken, er wordt nu automatisch een nieuwe regel aangemaakt.
  5. Klap het scherm dicht.

Andere winstuitdelingen

Dit onderdeel wordt helemaal automatisch gevuld aan de hand van het onderdeel Giften.

Beloningen van commissarissen

1. Klik op: de Specificatieknop.
  2. Vul de velden in.
  3. Bepaal op welke post van de resultatenrekening de commissarisbeloningen betrekking hebben; standaard is de post Andere kosten ingevuld, maar je kunt een andere post selecteren.
  4. Klik op: OK om de mutatie te verwerken, er wordt nu automatisch een nieuwe regel aangemaakt.
  5. Klap het scherm dicht.

Tantièmes

1. Klik op: de Specificatieknop.
  2. Vul de velden in.
  3. Bepaal op welke post van de resultatenrekening de tantièmes betrekking hebben; standaard is de post Andere kosten ingevuld, maar je kunt een andere post selecteren.
  4. Klik op: OK om de mutatie te verwerken, er wordt nu automatisch een nieuwe regel aangemaakt.
  5. Klap het scherm dicht.

Vergoeding voor kapitaalverstrekkingen

1. Klik op: de Specificatieknop.
  2. Vul de velden in.
  3. Bepaal op welke post van de resultatenrekening de kapitaalverstrekkingen betrekking hebben; standaard is de post Andere kosten ingevuld, maar je kunt een andere post selecteren.
  4. Klik op: OK om de mutatie te verwerken, er wordt nu automatisch een nieuwe regel aangemaakt.
  5. Klap het scherm dicht.

Uitkeringen ingevolge voorschriften

1. Klik op: de Specificatieknop.
  2. Vul de velden in.
  3. Bepaal op welke post van de resultatenrekening de uitkeringen betrekking hebben; standaard is de post Andere kosten ingevuld, maar je kunt een andere post selecteren
  4. Klik op: OK om de mutatie te verwerken, er wordt nu automatisch een nieuwe regel aangemaakt.
  5. Klap het scherm dicht.

Direct naar

1. Commercieel/Fiscaal uitwerken Vpb
  2. Selecteren werkwijze invullen aangifte
  3. Openen C/F-module
  4. Invullen commerciële balans / resultatenrekening
  5. Invullen van de aangifte (FE
  6. Verloop commercieel vermogen
  7. Afwijking commercieel / fiscaal
  8. Herverdeling fiscaal vermogen
  9. Giften (winstuitdelingen)
  10. Niet aftrekbare bedragen
  11. Fiscale balans / resultatenrekening
  12. Status
  13. Rapportages
  14. Uitwerken Vpb vorig jaar
  15. Afdrukken Excel overzicht van Fiscale eenheid met haar dochters