STS Error: Server_error. State from the federator not found

Je krijgt deze melding tijdens het inloggen op AFAS Online. Het is belangrijk dat je niet via Google inlogt, maar direct gaat naar www.afasonline.nl.

Oorzaak

Er zijn meerdere oorzaken mogelijk:

• Je logt in vanaf een verkeerde URL/link.
  • Deze melding kan duiden op een probleem met de cookies en tijdelijke internetbestanden.

Oplossing

Er zijn meerdere oplossingen mogelijk:

• Log direct in via de URL/link www.afasonline.nl of gebruik je directe InSite URL. Lost dit het probleem op verwijder dan je bestaande snelkoppeling en maak na het inloggen een nieuwe aan.
  • Benader de inlogpagina in incognitomodus of in een andere browser. Lost dit het probleem op? Verwijder dan alle cookies en tijdelijke internetbestanden. Ververs vervolgens de inlogpagina via CTRL + F5 en log opnieuw in. Raadpleeg Google als je niet weet hoe je cookies verwijderd.

Achtergrondinformatie

Het inlogproces bestaat uit een aantal technische stappen. Als een gebruiker naar InSite gaat en nog niet is geïdentificeerd, wordt er een ''sessie url'' opgestart waar de authenticatie wordt uitgevoerd. Na authenticatie wordt de gebruiker doorgestuurd naar InSite (bijvoorbeeld https://12345.afasinsite.nl).

• Maak je een snelkoppeling aan voordat de gebruiker geïdentificeerd is, dan slaat deze dus de sessie-url op. Deze sessie-url is op een later moment niet meer geldig, vandaar de foutmelding. De oplossing is daarom om de snelkoppeling aan te passen of de snelkoppeling pas aan te maken nadat de authenticatie heeft plaatsgevonden.