Waarom krijg ik bij het openen van een dashboard een inlogscherm of een afbeelding van een pc met grafieken?

Als je bij het raadplegen van een dashboard (opnieuw) moet inloggen, zie je onderstaande afbeelding. Dit kan dit één van de volgende oorzaken hebben:

Adblocker actief

Blokkeer je advertenties in je browser? Dan wordt er nog wel eens (onbedoeld) teveel tegengehouden. Waaronder ook het laden van dashboards.

De oplossing is dan om je InSite URL toe te voegen aan de 'allowlist' van de Ad Blocker. Raadpleeg de site van de Ad Blocker om na te gaan hoe je dit instelt. Mogelijk moet je ook [*.]bi.afas.online toevoegen aan deze allowlist. Support kan je hierbij niet helpen.

Instelling binnen Google Chrome

Je hebt de instelling Cookies van derden blokkeren aanstaan. Schakel deze instelling uit, of voeg je InSite URL en [*.]bi.afas.online. toe aan de lijst Toestemming om cookies van derden te gebruiken. Doorloop hiervoor onderstaande stappen:

1. Ga in Google Chrome naar de 3 puntjes rechtsboven en klik op Instellingen (zie afbeelding).
  2. Ga naar Privacy en beveiliging.
  3. Ga naar Cookies van derden.
  4. Zet hier de instelling Cookies van derden blokkeren uit, of voeg je InSite URL en [*.]bi.afas.online. toe aan de lijst Toestemming om ccokies van derden te gebruiken (zie afbeelding).

Cookies van derden Chrome

Instellingen binnen Microsoft Edge

Maak je gebruik van de browser Edge? Volg dan de volgende stappen:

1. Typ in de adresbalk: edge://settings/content/cookies.
  2. Schakel de instelling Cookies van derden blokkeren uit (zie afbeelding).

Instellingen binnen Safari

1. Ga in Safari naar: Safari / Preferences / Privacy.
  2. Vink het veld Block all cookies uit.
  3. Vink het veld Prevent cross-site tracking uit.