Kan ik na het accorderen de werkkosten nog invullen?

Dat kan! Ook al is de periode geaccordeerd, je kunt altijd achteraf het bedrag aan werkkosten invullen in de eigenschappen van het salarisverwerkingsplan. Dit wordt dan alsnog meegenomen in de loonaangifte. Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Ga naar: HRM / Organisatie / Werkgever.
  2. Open de eigenschappen van de werkgever.
  3. Ga naar het tabblad: Salarisverwerkingsplan.
  4. Open de eigenschappen van het (hoofd)salarisverwerkingsplan.
  5. Ga naar het tabblad: Werkkostenregeling.
  6. Vul het bedrag aan werkkosten in.
  7. Klik op: Opslaan en sluiten.

Is de loonaangifte al verzonden? Dan ontstaat er automatisch een correctie loonaangifte. Die wordt verzonden met de loonaangifte van de volgende maand. Wil je de correctie direct verzenden? Dan zet je de correctie loonaangifte om naar een volledige aangifte. Dit doe je via onderstaande stappen:

1. Ga naar HRM / Payroll / Aangiftecockpit.
  2. Selecteer de aangifteregel.
  3. Klik op de actie Eigenschappen aangifteregel.
  4. Vink Correctie als volledige aangifte versturen aan.
  5. Klik op Opslaan en sluiten.

Let op:

Wil je de werkkosten in december invullen en is de systeemdatum groter dan de einddatum aangiftetermijn? Dan verwerk je de correctie in een jaaroverschrijdende correctieaangifte.