421 4.4.2 Message submission rate for this client has exceeded the configured limit

Je krijgt deze melding bij het verzenden van e-mails vanuit Profit.

Oorzaak

Deze melding krijg je als een deel van de e-mails niet wordt verstuurd. Dit gebeurt als de ingestelde mailserver in Profit beperkingen oplegt. Bijvoorbeeld het versturen van maximaal 50 e-mails per minuut. Wil je dan 100 facturen versturen, dan wordt de tweede helft van de set geweigerd door de mailserver.

Oplossing

Het advies is om de volgende oplossingen te overleggen met je systeembeheerder.

Opheffen limitering mailserver

Allowlist in de mailserver het IP-adres: 185.46.182.1 / proxy.afas.online. Dit IP-adres wordt gebruikt voor het afleveren van e-mails bij de door jullie ingestelde mailserver. Maak hierop eventueel een uitzondering door op de mailserver een ''SMTP Client Submission rate'' of "MessageRateLimit" limiet in te stellen.

In het geval van Exchange / Office 365 kan het zijn dat je hier een connector voor moet aanmaken. Je doet dit via een aangepaste throttling policy die je koppelt aan een specifieke gebruiker. De gegevens van deze gebruiker vul je in Profit in via Algemeen / Omgeving / Beheer / Eigenschappen, tabblad E-mail.

Instellen mailserver AFAS Online

Een alternatief is de AFAS Online mailserver gebruiken. De mailserver van AFAS Online legt dit soort beperkingen namelijk niet op. Bij het gebruik van de mailserver van AFAS Online gelden wel een aantal spelregels. Zo is het belangrijk om het SPF-record correct in te richten. Hoe je dit doet lees je in het artikel E-mailserver en afzender instellen.