Ik wil de inlogmethode wijzigen naar een andere authenticator app. Hoe doe ik dit?

Je kunt altijd wisselen van authenticatiemethode. Gebruik je bijvoorbeeld AFAS Pocket en wil je overstappen op een andere authenticator app? Volg dan onderstaande stappen:

1. Ga naar www.afasonline.nl en log in op de manier zoals je gewend bent.
  2. Ga naar het tabblad Instellingen / Beveiliging.
  3. Klik op de authenticatiemethode die je wilt gebruiken.

4. Open de app op je telefoon (bijvoorbeeld Duo Mobile, Google Authenticator, LastPass Authenticator of Microsoft Authenticator).
  5. Scan de QR-code op het scherm.
  6. De app geeft je een code van zes cijfers.
  7. Typ deze over op je scherm en klik op Opslaan.

8. Als de code juist is, wordt na het opslaan het scherm gesloten en maak je gebruik van de nieuwe authenticatie-app.

Process

Inloggen