Rechten op gebruikersniveau intrekken

Het is aan te raden om gebruikers op groepsniveau te autoriseren. Dit doe je door gebruikersgroepen aan te maken en de juiste autorisatie per groep in te stellen. Vervolgens plaats je de gebruikers in de juiste groepen.

Het is echter wel mogelijk om gebruikers te autoriseren. Als je deze autorisatie intrekt, wordt de gebruiker weer via de groepen geautoriseerd. Maar hoe trek je alle rechten die op gebruikersniveau zijn toegekend, weer in?

Rechten op gebruikersniveau intrekken:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar het tabblad: Onderhoud gebruikers.
  3. Selecteer de gebruiker.
  4. Klik op Meer / Intrekken alle rechten.

Hiermee verwijder de rechten die op gebruikersniveau zijn toegekend via het tabblad Autorisatie.

5. Ga naar het tabblad: Menu.

In de kolom Rechten via groep zie je welke rechten zijn verleend via de groepen waarvan de gebruiker lid is.

Als een menukeuze is aangevinkt, dan is dit autorisatie op gebruikersniveau. Vink de keuze Alle menu-items aan om alle menu-keuzen voor deze gebruiker te autoriseren en vink Alle menu-items nogmaals aan om bij alle menukeuzen op gebruikersniveau de autorisatie in te trekken.

Direct naar

1. Autorisatiemethoden
  2. Toegang geven tot Profit onderdelen
  3. Autoriseren op menu
  4. Autoriseren op tabbladen
  5. Autoriseren op acties
  6. Gebruiker of gebruikersgroep alle rechten geven
  7. Rechten op gebruikersniveau intrekken
  8. Autoriseren met gegevensfilters
  9. Definities autoriseren