Kan ik Citrix Workspace geautomatiseerd installeren of via silent install (script)

Ja, Citrix biedt daarvoor een aantal installatie-scripts aan: https://www.citrix.com/downloads/citrix-receiver/windows-ltsr/ (klik op de laatste versie en lees onderaan de de pagina de tekst bij het kopje 'Downloads for admins (Deployment tools)' )).

Gebruik onderstaande commandline om Citrix Workspace te installeren. Alle benodigde componenten worden geïnstalleerd.

CitrixReceiverWeb.exe /forceinstall /silent ENABLE_SSON=No /ALLOWADDSTORE=N ADDLOCAL="ReceiverInside,ICA_Client,WebHelper,AM,USB,DesktopViewer,Flash,vd3d"

De optie /forceinstall geldt vanaf Citrix Workspace versie 1909, deze vervangt de oude optie /rcu, zie deze Blog van Citrix.

Let op:

Hernoem het installatiebestand CitrixReceiver.exe naar CitrixReceiverWeb.exe. Hiermee voorkom je de ‘Add Account’ popups van Citrix, zie https://support.citrix.com/article/CTX135438.

Process

Citrix Receiver