Profit is wazig. Hoe kan ik de resolutie aanpassen?

Je kan de resolutie zelf aanpassen via de instelling High DPI in de eigenschappen van Citrix Workspace. Heb je deze optie niet? Dan moet je een nieuwere versie van Citrix Workspace installeren. Schoon eerst je huidige installatie op en installeer vervolgens de nieuwe versie van Citrix. Deze versie kan je hier downloaden.

1. Klik met je rechtermuisknop op het icoontje van Citrix Workspace en klik op Advanced preferences.

2. Klik op High DPI/ Hoge DPI en zet de instelling op Ja.

Zodra je de instelling hebt opgeslagen, sluit je Profit af via de toetsencombinatie CTRL + F1. Kies vervolgens voor Log off of Sign out. Nadat Profit is afgesloten, open je Profit opnieuw.

Schaal en lay-out in Windows aanpassen

Levert het aanpassen van de resolutie binnen Citrix niet het gewenste resultaat? Dan kun je de grootte van de tekst in Windows zelf nog aanpassen.

1. Klik hiervoor met je rechtermuisknop op je bureaublad en klik op Beeldscherminstellingen.
  2. Onder het onderdeel Schaal en lay-out pas je de grootte van je beeldscherm aan (zie onderstaande afbeelding).

Is Profit nu in de gewenste resolutie, maar is het beeld niet scherp? Dan kun je dit mogelijk oplossen met een instelling binnen Windows. Bekijk hiervoor dit artikel van Windows.

Process

Citrix Receiver