Hoe kan ik mijn licentie verhogen/verlagen?

Je kan je licentie zelf wijzigen in de eigenschappen van je abonnement via afas.nl/mutaties. Op deze pagina vind je een overzicht van alle actieve abonnementen. Wil je jouw abonnement opzeggen? Meer informatie hierover vind je in het artikel Hoe kan ik opzeggen?

Voor het verhogen of verlagen van je licenties gelden een aantal regels.

Let op:

Alleen beheerders van de AFAS Klantportal kunnen een licentiewijziging insturen.

Je kunt meerdere keren per jaar je licentie verhogen (of verlagen) via afas.nl/mutaties. Alleen een verhoging en verlaging in dezelfde maand is niet mogelijk. Voor vragen neem je contact op met Controlling via een licentievraag.

Licentie verhogen

Het verhogen van je licentie kan altijd, behalve als je in dezelfde maand het aantal licenties al hebt verlaagd. Bij een Profit+ licentie geldt dat alle onderdelen binnen je licentie met het opgegeven aantal worden verhoogd. Je verhoogt dus zowel het aantal medewerkers, als het aantal InSite en OutSite-gebruikers. Het is niet mogelijk om bijvoorbeeld alleen het aantal medewerkers met 10 te verhogen.

Licentie verlagen

Het verlagen van je licentie kan altijd, behalve als je in dezelfde maand het aantal licenties al hebt verhoogd. Bij een Profit+ licentie geldt dat alle onderdelen binnen je licentie met het opgegeven aantal worden verlaagd. Je verlaagt dus zowel het aantal medewerkers, als het aantal InSite en OutSite-gebruikers. Het is niet mogelijk om bijvoorbeeld alleen het aantal medewerkers met 10 te verlagen. Het minimum aantal gebruikers/medewerkers voor een ERP-abonnement is 10. Bij HRM/Payroll is dit 25.

Extra omgeving aanvragen

Je kunt het aantal extra omgevingen zelf aanpassen door op de regel Profit+ Extra omgevingen te klikken.

Licentie aanpassen

1. Ga naar: afas.nl/mutaties.
  2. Selecteer het abonnement waarvoor je het licentie-aantal wilt wijzigen.
  3. Klik onder het kopje Abonnement/Licentie aanpassen op de abonnementsregel om het aantal licenties te verhogen of te verlagen.
  4. Voer in het veld Nieuw aantal het totaal nieuwe aantal licenties in. Bij een uitbreiding van 40 naar 50, vul je dus 50 in bij het nieuwe aantal.
  5. Iedere nacht worden de aantallen in de omgevingen geĆ¼pload naar de klantportal (via de taak actuele gegevens vernieuwen). Wil je een verlaging doorvoeren? Dan controleren wij deze aantallen met de licentie. Omdat 's nachts de aantallen worden bijgewerkt kan het wel zijn dat je een nacht geduld moet hebben. Zodra dit is voltooid ontvangt de contactpersoon van het abonnement een bevestiging. Vanaf dat moment beschik je in Profit over de nieuwe aantallen. Dit wordt ook direct aangepast op de factuur.