Muis klikt niet juist/ op de verkeerde plek in Profit. Hoe kan dit?

Als je muis niet op de juiste plek in Profit klikt, lijkt het alsof Profit vastloopt.

Dit kan te maken hebben met de DPI Settings of doordat de grootte van de tekst niet voor beide beeldschermen gelijk is.

DPI Settings

Let op:

Afhankelijk van de Citrix-versie die je gebruikt, kun je de DPI-instellingen aanpassen. Vanaf Profit 1 moet je de instelling Nee, gebruik de systeemeigen resolutie (no, use the native resolution) gebruiken.

Voor meer informatie, zie ook het artikel Configuration of DPI matching and client-side scaling with Citrix Workspace app for Windows van Citrix.

Wijzig de DPI Settings/ High DPI in de eigenschappen van Citrix Workspace. Dit heeft met de DPI-instellingen te maken. Hoe je dit wijzigt hangt af van de Citrix-versie waarmee je werkt.

Ik werk met Citrix-versie 2210.5. of hoger

Ik werk met Citrix-versie 2206 t/m 2210

Ik werk met Citrix-versie lager dan 2206

Weet je niet met welke versie van Citrix je werkt? Gebruik onderstaande stappen om de versie te controleren. Bekijk hier welke versies van Citrix wij ondersteunen.

Let op:

Zorg ervoor dat je eerst de grootte van de letters op je computer wijzigt. Heb je meerdere beeldschermen? Pas het percentage op ALLE beeldschermen aan. Klik met je rechtermuisknop op je bureaublad en klik op Beeldscherminstellingen. Onder het hoofdstuk Schaal en lay-out pas je de grootte van je beeldscherm aan.

Citrix-versie controleren

1. Klik met je rechtermuisknop op het icoontje van Citrix Workspace en klik op Advanced preferences / Geavanceerde voorkeuren.

Onder het kopje Info vind je de versie waarmee je werkt.

Beeldschermen instellen

De grootte van de tekst moet voor beide beeldschermen op 100% staan. Stel daarnaast op alle schermen dezelfde resolutie in.

1. Klik met je rechtermuisknop op je bureaublad en klik op Beeldscherminstellingen.
  2. Onder het hoofdstuk Schaal en lay-out pas je de grootte van je beeldscherm aan (zie onderstaande afbeelding).
    Zorg ervoor dat dit percentage voor beide beeldschermen 100% is.

Gewijzigd toetsenbord

Controleer of je toetsenbord in AZERTY staat (i.p.v. QWERTY). Doorloop hiervoor de volgende stappen:

1. Klik met je rechtermuisknop op het icoontje van Citrix Workspace en klik op Advanced preferences / Geavanceerde voorkeuren (zie hierboven).
  2. Kies voor Toetsenbord en taalbak en wijzig de instelling. Probeer beide opties om te kijken welke beter werkt.

Derde scherm uitschakelen of dezelfde resolutie op alle beeldschermen

Werk je met 3 schermen? Dan kan het helpen om één van de schermen uit te schakelen. Werk je bijvoorbeeld met twee 4k schermen en als hoofdscherm een UHD scherm. Sluit dan het hoofdscherm af. Stel daarnaast op alle schermen dezelfde resolutie in.