Muis klikt niet juist/ op de verkeerde plek in Profit. Hoe kan dit?

Als je muis niet op de juiste plek ik Profit klikt, kan dit te maken hebben met de DPI Settings of doordat de grootte van de tekst niet voor beide beeldschermen gelijk is.

DPI Settings

Wijzig de DPI Settings/ High DPI in de eigenschappen van Citrix Workspace. Heb je deze optie niet? Dan moet je een nieuwere versie van Citrix Workspace installeren. Schoon eerst je huidige installatie op en installeer vervolgens de nieuwe versie van Citrix. Deze versie kan je hier downloaden.

1. Klik met je rechtermuisknop op het icoontje van Citrix Workspace klik op Advanced preferences.

2. Klik op High DPI/ Hoge DPI en zet de instelling op Ja.

Zodra je de instelling hebt opgeslagen, sluit je Profit af via de toetsencombinatie CTRL + F1. Kies vervolgens voor Afmelden of Log off. Nadat Profit is afgesloten, open je Profit opnieuw.

Beeldschermen instellen

De grootte van de tekst moet voor beide beeldschermen op 100% staan.

1. Klik met je rechtermuisknop op je bureaublad en klik op Beeldscherminstellingen.
  2. Onder het hoofdstuk Schaal en lay-out pas je de grootte van je beeldscherm aan (zie onderstaande afbeelding).
    Zorg ervoor dat dit percentage voor beide beeldschermen 100% is.

Process

Weergave Inloggen Citrix Receiver