Ik heb een nieuwe telefoon of telefoonnummer. Hoe log ik in?

Heb je een nieuwe telefoon? Via enkele stappen koppel je deze weer aan AFAS Pocket en je kunt weer aan de slag in Profit!

Inhoud

Nieuwe telefoon met nummerbehoud

Je hebt een nieuwe telefoon met nummerbehoud (het telefoonnummer is dus niet gewijzigd). Je begint met optie 1 of 2. Voer daarna de andere stappen uit.

Optie 1: Inloggen via SMS

1. Log in op afasonline.nl met je e-mailadres en wachtwoord.
  2. Klik op de knop Geen melding ontvangen? Log hierna in met SMS.

Optie 2: Inloggen via collega

1. Log in op afasonline.nl met je e-mailadres en wachtwoord.
  2. Log je in via SMS? In het scherm waar je normaal gesproken de bevestigingscode invult, klik je op de optie Inloggen via collega.
  3. Log je in met AFAS Pocket? Klik op de knop Geen melding ontvangen? Klik vervolgens op de optie Inloggen via collega.
  4. De collega ontvangt via de e-mail een code waarmee je kunt inloggen. De collega moet natuurlijk wel bekend zijn als gebruiker in Profit met een geldig e-mailadres.

AFAS Pocket opnieuw koppelen

Bekijk de video of doorloop de stappen hieronder.

1. Installeer AFAS Pocket (opnieuw) op je telefoon.
  2. Ga op de AFAS Online-portal naar Instellingen / Beveiliging.
  3. Klik op Opnieuw koppelen achter de tekst Bij het inloggen ontvang je een notificatie via AFAS Pocket (zie afbeelding).

4. Open nu AFAS Pocket op je smartphone.
  5. Scan met je smartphone de QR-code. Hiermee wordt je smartphone gekoppeld aan je account, zodat je weer met AFAS Pocket kunt inloggen. Als je niet kunt scannen druk je in AFAS Pocket bovenaan op het schildje en dan op Code scannen. Je kunt dit scherm ook bereiken via Mijn AFAS Online account.

Let op:

Het installeren van de app is voldoende als je de app alleen wilt gebruiken voor het inloggen met twee-factorauthenticatie. Je hoeft dan geen omgevingssleutel in te vullen.

Nieuwe telefoon en nieuw nummer

Je hebt een nieuwe telefoon en je hebt een nieuw telefoonnummer. Je moet eerst inloggen via een collega. Daarna leg je je nieuwe nummer vast in de AFAS Online portal. Ten slotte kun je AFAS Pocket opnieuw koppelen.

Inloggen via collega:

1. Log in op afasonline.nl met je e-mailadres en wachtwoord.
  2. Log je in via SMS? In het scherm waar je normaal gesproken de bevestigingscode invult, klik je op de optie Inloggen via collega.
  3. Log je in met AFAS Pocket? Klik op de knop Geen melding ontvangen? Klik vervolgens op de optie Inloggen via collega.
  4. De collega ontvangt via de e-mail een code waarmee je kunt inloggen. De collega moet natuurlijk wel bekend zijn als gebruiker in Profit met een geldig e-mailadres.

Telefoonnummer wijzigen:

1. Klik op het tabblad: Instellingen en ga naar je Accountgegevens.
  2. Klik op de knop Wijzigen achter je oude telefoonnummer om je telefoonnummer te wijzigen.

AFAS Pocket opnieuw koppelen

Bekijk de video of doorloop de stappen hieronder.

1. Installeer AFAS Pocket (opnieuw) op je telefoon.
  2. Ga op de AFAS Online-portal naar Instellingen / Beveiliging.
  3. Klik op Opnieuw koppelen achter de tekst Bij het inloggen ontvang je een notificatie via AFAS Pocket (zie afbeelding).

4. Open nu AFAS Pocket op je smartphone.
  5. Scan met je smartphone de QR-code. Hiermee wordt je smartphone gekoppeld aan je account, zodat je weer met AFAS Pocket kunt inloggen. Als je niet kunt scannen druk je in AFAS Pocket bovenaan op het schildje en dan op Code scannen. Je kunt dit scherm ook bereiken via Mijn AFAS Online account.

Let op:

Het installeren van de app is voldoende als je de app alleen wilt gebruiken voor het inloggen met twee-factorauthenticatie. Je hoeft dan geen omgevingssleutel in te vullen.

Na migratie krijg ik geen berichten/notificaties van AFAS Online

Vaak kun je je oude telefoon overzetten/migreren naar je nieuwe telefoon. Dit houdt in dat o.a. de apps worden overgezet en je op je nieuwe telefoon automatisch beschikt over AFAS Pocket.

Pocket kan na een migratie correct zijn gekoppeld aan een Profit-omgeving, maar Pocket kan dan niet niet gebruikt worden voor het inloggen via twee-factorauthenticatie. Om dit mogelijk te maken ontkoppel je Pocket (m.b.t. twee-factor) en koppel je de telefoon opnieuw.

1. Start AFAS Pocket.
  2. Druk bovenaan op het schildje.

3. Verwijder de bestaande koppeling.

4. Log in op afasonline.nl met je e-mailadres en wachtwoord.
  5. Meldt je aan met een SMS-code.
  6. Ga op de AFAS Online-portal naar Instellingen / AFAS Pocket.
  7. Klik op Opnieuw koppelen achter de tekst Bij het inloggen ontvang je een notificatie via AFAS Pocket (zie afbeelding).

8. Open nu AFAS Pocket op je smartphone.
  9. Scan met je smartphone de QR-code. Hiermee wordt je smartphone gekoppeld aan je account, zodat je weer met AFAS Pocket kunt inloggen. Als je niet kunt scannen druk je in AFAS Pocket bovenaan op het schildje en dan op Code scannen. Je kunt dit scherm ook bereiken via Mijn AFAS Online account.

Process

Inloggen