Wanneer wordt mijn omgeving overgezet op Profit 21?

Je staat vast te springen om alle nieuwe gave functionaliteiten uit Profit 21 te gaan gebruiken! Maar wanneer kun je hiermee aan de slag?

We leveren Profit 21 uit tussen 21 juni en 14 augustus 2022. Zodra de planning bekend is, krijg je hierover bericht van Customer Care. We verwachten je hier in de week van 6 juni (week 23) over te informeren. Vanaf dat moment kun je jouw updatedatum bekijken en zelf wijzigen in het Update Center. Eén week voordat je overgaat naar de nieuwe versie ontvang je een mail met een link naar de Nieuw in Profit pagina's. Hierin lees je wat er nieuw en gewijzigd is.

• Meer informatie over welke functionaliteit wij verwachten uit te leveren in deze update lees je op onze roadmap.
  • Meer informatie over wanneer Profit 21 beschikbaar komt op AFAS Accept lees je hier.

Proces updaten omgevingen door AFAS Online

Het updaten van een omgeving vindt altijd plaats op maandag t/m zondag tussen 19:00 uur en 07:00 uur. De productie- en testomgeving worden tegelijkertijd overgezet. De Accept-omgeving wordt eerder overgezet. Wil je dus eerder testen met de nieuwe versie? Neem dan een AFAS Accept-licentie.

Er zijn 3 mogelijke tijdsloten waarop je update wordt gestart. Wij delen je in op basis van het aantal ingelogde gebruikers. Tijdens het overzetten van je omgeving naar een nieuwe versie is je omgeving niet beschikbaar en kun je géén connectoren aanroepen.

• Tijdslot 1 = 19:00 uur
  • Tijdslot 2 = 21:00 uur
  • Tijdslot 3 = 23:00 uur

Heb je 20 of meer omgevingen? Dan start de update direct om 19:00 uur. Ook als je een ander tijdslot hebt gekozen. Deze tijd is namelijk nodig om alle omgevingen binnen de aangegeven tijd over te zetten. Hiermee voorkomen we dat je de volgende ochtend niet op tijd kan inloggen. Voordat de update gestart wordt, krijgen de nog ingelogde gebruikers onderstaand bericht.

Process

Klantportal Omgeving