Profit is vastgelopen. Hoe kan ik Profit afsluiten (Apple Mac)?

Als Profit vastloopt kan dit 2 oorzaken hebben.

Profit is vastgelopen. Sluit Profit geforceerd af

Je sluit Profit geforceerd af via de toetsencombinatie CTRL + FN + ALT + Backspace. Kies vervolgens voor Afmelden of Sign out. Nadat Profit is afgesloten, open je Profit opnieuw. Je wordt nu aangemeld op een andere server, waardoor je weer zonder problemen verder kunt werken.

Kan je niet uitloggen via de toetsencombinatie? Log dan uit via onderstaande stappen:

1. Klik links bovenin op Citrix Workspace.
  2. Klik op Quit.
  3. Klik op Log Off.

Het venster dat je hebt geopend is 'buiten beeld' gevallen. Hierdoor lijkt het alsof Profit vastloopt.

Je kan dit herkennen door op de Escape-toets te drukken. Reageert Profit dan weer, dan is hiermee het venster dat buiten beeld stond gesloten.

Je lost het probleem op door het venster weer in beeld te slepen. Gebruik hiervoor de volgende toetsencombinatie:

1. Druk op je toetsenbord op FN + COMMAND + ALT en druk één keer op de spatiebalk.
  2. Druk vervolgens één keer op de M-toets.
  3. Hierna druk je met de pijltjestoets naar links of naar rechts om het venster te verplaatsen. Als je nu je muis beweegt zie je dat het venster meebeweegt. Sleep op deze manier het venster weer in beeld.

Lukt het niet om het venster op deze manier in beeld te slepen? Probeer het venster trapsgewijs te rangschikken via het menu Venster helemaal boven in Profit.

Meer informatie hierover lees je in het artikel Functievensters gebruiken.

Process

Citrix