Hoe kan ik AFAS Pocket opnieuw koppelen aan het inloggen op AFAS Online?

Algemene controle

Deze stappen gelden alleen voor het inloggen op AFAS Online (afasonline.nl). Wil je AFAS Pocket opnieuw koppelen aan het inloggen op de AFAS Klantportal (klant.afas.nl)? Neem dan contact op met Support.

Koppel AFAS Pocket opnieuw als:

• Je geen inlogverzoek/ pushbericht ontvangt.
    Let op! Dit kan ook liggen aan de instellingen van je smartphone. Controleer of je smartphone push-notificaties ontvangt. Een andere oplossing is de Pocket app tijdens het inloggen alvast te openen. Hiermee trigger je ook een inlogverzoek.
  • Je de app hebt verwijderd.
  • Je een nieuwe telefoon hebt.

Let op:

Het koppelen van AFAS Pocket aan het inloggen is niet mogelijk als je ingelogd bent via SSO. Je hebt dan namelijk niet het tabblad Instellingen. Om AFAS Pocket te koppelen log je in via www.afasonline.nl.

Stap 1: Inloggen AFAS Online

Om AFAS Pocket opnieuw te kunnen koppelen moet je eerst inloggen. Dit kan via SMS of via een collega.

Inloggen via SMS

of

Inloggen via een collega

Stap 2: AFAS Pocket koppelen

Om AFAS Pocket opnieuw te koppelen aan het inloggen, verwijder je eerst de bestaande koppeling. Heb je meerdere koppelingen/ accounts? Controleer goed dat je de juiste koppeling verwijdert. Dit is het account met AOL. Verwijder niet het account dat is gekoppeld aan klant.afas.nl. Doorloop de volgende stappen:

1. Ga in AFAS Pocket naar Instellingen en kies voor Twee-factorauthenticatie, of klik in AFAS Pocket op het schildje bovenaan.
  2. Klik achter de 6 cijfers op het prullenbakje om de bestaande koppeling te verwijderen. Verwijder de koppeling waarbij AOL staat.
  3. Ga op de AFAS Online Portal naar Instellingen / Beveiliging.
  4. Klik op Opnieuw koppelen achter de tekst Bij het inloggen ontvang je een notificatie via AFAS Pocket.

5. Open opnieuw je AFAS Pocket en ga naar Twee-factorauthenticatie. Je kunt dit scherm ook bereiken via Instellingen / Twee-factorauthenticatie. of klik in AFAS Pocket op het schildje bovenaan.
  6. Druk op + om de code te scannen en een account toe te voegen.
  7. Hoera! Je hebt AFAS Pocket nu opnieuw gekoppeld aan het inloggen.

Let op:

Het installeren van de app en het scannen van de QR-code is voldoende als je de app alleen gebruikt voor het inloggen met twee-factorauthenticatie. De optie Activeer alle functionaliteit is alleen van toepassing als je ook de overige functionaliteiten van AFAS Pocket gebruikt (verlof aanvragen, ziekmelden etc.).

Process

Inloggen

Work area

Algemeen Pocket