Gegevensfilter activeren

Activeer per groep de juiste gegevensfilters. Zolang je nog geen filter geactiveerd hebt, kunnen de gebruikers geen gegevens van het betreffende onderdeel raadplegen.

Gebruikersgroep autoriseren voor het raadplegen van gegevens:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar het tabblad: Onderhoud groepen.
  3. Selecteer de gebruikersgroep.
  4. Ga naar het tabblad: Autorisatie.
  5. Ga in de mappenstructuur naar de juiste tabel en het juiste filter.

Let op:

Je kunt zoeken zoeken op dit tabblad. Je kunt alleen zoeken op 'bevat tekst', niet op criteria zoals @ (begint met). Als je bijvoorbeeld zoekt op 'organisatie', dan zie je alle items die deze zoekterm bevatten.

6. Selecteer het filter en zet dit op Geactiveerd.

Zorg dat elk filter goed staat ingesteld. Bij meerdere filters krijgen de gebruikers toegang op basis van een optelsom van alle rechten.

Filter met 'Volledige toegang' activeren:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar het tabblad: Onderhoud groepen.
  3. Activeer de groep die volledige toegang moet krijgen.
  4. Activeer het filter dat volledige toegang geeft.

Direct naar

1. Autorisatie met gegevensfilters
  2. Gegevensfilters toevoegen
  3. Filter activeren bij een groep
  4. Afwijken van groepsfilter per gebruiker
  5. Filter deactiveren
  6. Bijzonderheden gegevensfilters (filterautorisatie)