Organigram raadplegen

Het organigram in Profit geeft het verband tussen de onderdelen van een organisatie weer. Omdat de organisatie in de loop van de tijd kan veranderen en groeien, kun je verschillende organigramstructuren (versies) beheren, elk met eigen geldigheidsduur.

Als je een nieuwe organigramstructuur toevoegt, dan voeg je daarna ook nieuwe functieregels met dezelfde ingangsdatum toe bij de medewerker.

Organigram raadplegen:

1. Ga naar: HRM / Organisatie / Organigram.
  2. Open het organigram.

Profit toont het organigram in een boomstructuur.

Het cijfer bij de organisatorische eenheid geeft de laag aan. In het voorbeeld staat ICT op laag 3 en de holding op laag 0.

3. Ga naar het tabblad: Typen organisatorische eenheden, om de typen organisatorische eenheden te raadplegen.

Je ziet nu welke lagen er zijn.

4. Ga naar het tabblad: Organisatorische eenheden, om de nog niet gekoppelde, beschikbare organisatorische eenheden te zien, als je die hebt toegevoegd.
  5. Klik met de rechtermuisknop op een organisatorische eenheid in organigram.
    1. Klik op: Open alle onderliggende mappen.

Hiermee klap je de hele structuur uit.

2. Klik op: Sluit alle onderliggende mappen.

Hiermee klap je de hele structuur in.

6. Klik op de actie: Medewerkers tonen.

Je ziet nu de medewerkers die onder de organisatorische eenheid vallen.

7. Klik op de actie: Verberg medewerkers, om de medewerkers niet meer te tonen in het organigram.

Let op:

De medewerkers staan altijd op laag 9 in het organigram. Alle managers staan op de hogere lagen (0, 1, 2 en 3). Dit onderscheid is van belang voor de filterautorisatie.

8. Je kunt de peildatum gebruiken om de medewerkers in dienst op een bepaalde datum te zien:
    1. Klik op de actie: Peildatum wijzigen.
    2. Vul de datum in.
    3. Klik op: Voltooien.

Je ziet de medewerkers die op de peildatum onder de organisatorische eenheid vallen.

9. Selecteer een organisatorisch eenheid.
  10. Klik op de actie: Eigenschappen.
  11. Ga naar het tabblad: Medewerkers.

Je ziet alle medewerkers van de geopende organisatorische eenheid en onderliggende organisatorische eenheden.

12. Klik op: Opslaan en sluiten.

Organisatorische eenheid blokkeren

Het kan ook voorkomen dat een organisatorische eenheid niet meer gebruikt wordt. Het verwijderen van zo'n eenheid is niet mogelijk omdat daarmee ook alle historie verloren gaat. Om hem niet meer in zoekweergaves te krijgen, kan je hem blokkeren.

Let op:

De weergave moet het veld 'geblokkeerd' bevatten om de organisatorische eenheid niet meer te tonen. Als dit veld niet standaard in de weergave zit, maak je hier zelf een nieuwe weergave voor aan.

Organisatorische eenheid blokkeren:

1. Open het organigram.
  2. Selecteer een organisatorisch eenheid.
  3. Klik op de actie: Eigenschappen.
  4. Vink het veld Geblokkeerd aan.