CAPTCHA-sleutels vastleggen voor InSite en/of OutSite

Je kunt misbruik van de site beperken door de toepassing van CAPTCHA-steutels bij het inloggen.Hierdoor wordt het geautomatiseerd raden van wachtwoorden tegengegaan. Na een aantal foutieve inlogpogingen moet een gebruiker namelijk opnieuw inloggen en een CAPTCHA-sleutel opgeven. De CAPTCHA-sleutel is moeilijk leesbaar voor een extern systeem.

Als een gebruiker achtereenvolgens vijf keer foutief inlogt, wordt de CAPTCHA getoond. De CAPTCHA wordt ook getoond als vanaf een IP-adres een groot aantal keren foutief wordt ingelogd (ongeacht de gebruiker die verkeerd inlogt).

Als CAPTCHA niet wordt gebruikt, wordt de site tijdelijk geblokkeerd. Naarmate het aantal foutieve logins oploopt, wordt de site langer geblokkeerd.

Captcha sleutels aanmaken bij Google voor de gewenste site:

1. Ga naar https://www.google.com/recaptcha/admin#list.
  2. Kies voor 'Uitdaging (v2)' en dan voor 'Invisible reCAPTCHA-badge'.
  3. Vul de URL's van de sites in waarvoor je de reCAPTCHA wil gebruiken.

4. Klik op Register.
  5. In het volgende venster zie je twee keys:

6. Geef de keys door aan AFAS Support via een incident.

Direct naar

1. Inloggen op OutSite inrichten
  2. Inlogmethode per site bepalen
  3. Wachtwoord vergeten inrichten
  4. Captcha-sleutels vastleggen
  5. Gebruikersaccount resetten bij twee-factorauthenticatie
  6. Inloggen met eigen service provider