Project Self Service (PSS) in OutSite

Via OutSite, de portal- en webfunctionaliteit van AFAS kunnen jouw relaties projecten van hun organisatie altijd raadplegen. Deze portal geeft de relaties direct inzicht in en controle over het proces.

Voordelen voor je relaties:

• Gegevens 24 uur per dag, 7 dagen per week te benaderen.
  • Eigen project- en teamgegevens in te zien.
  • Digitaal projectdossier makkelijk terug te vinden.

Projecten in OutSite raadplegen

Via OutSite, met website- en klantportal-functionaliteit, kan jouw verkooprelatie de gegevens die je met hem wilt delen over zijn project raadplegen.

Ook kan hij de historie raadplegen in al afgemelde projecten.

Projecten in OutSite raadplegen:

1. Open de site.
  2. Log in met de gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op: Opslaan en sluiten.
  4. Klik op: Klantportal.
  5. Klik op: Projecten.
  6. Klik op: een projectregel om de projectdetailspagina van een project te openen.

De pagina met projectdetails die je ziet is afhankelijk van welke rol je hebt binnen een project. Als je geen rol hebt binnen het project, dan zie je een basispagina met basisinformatie. De projectgegevens die je ziet op deze pagina's zijn door de sitebeheerder ingericht.

Onder de knop Direct naar kun je direct navigeren naar gegevens die bij het project horen. Mogelijke getoonde projectgegevens zijn:

• Projectdossier
    • Projectfases
    • Voorcalculatie
    • Voorcalculatieregels
    • Voortgang
    • Team
    • Projectfacturen per project
  7. Raadpleeg de gegevens in de tabbladen.

Projectkaart raadplegen in OutSite

Je kunt de projectkaart met alle relevante gegevens tonen in OutSite, waar de klant hem kan raadplegen. Dit moet je eerst instellen.

Instellen te gebruiken projectkaart voor OutSite:

1. Ga naar: Projecten / Project / Projectgroep.
  2. Open de eigenschappen van de projectgroep. Bijvoorbeeld Consultancy.
  3. Ga naar het tabblad: Algemeen.
  4. Selecteer onder het kopje OutSite bij Projectkaart het rapport. Bijvoorbeeld Projectkaart met mutaties (Profit).
  5. Sla de wijzigingen op.

Projectkaart van één project raadplegen in OutSite:

1. Open OutSite.
  2. Ga naar: Projecten.
  3. Ga naar het tabblad: Mijn projecten of Alle projecten.
  4. Open de eigenschappen van het project.
  5. Klik op de actie: Projectkaart.

Je ziet de projectkaart van het project.