Verkooporders, pakbonnen en facturen raadplegen in OutSite

Je kunt de ordermanagement gegevens in OutSite (laten) raadplegen. Als de contactpersoon van de klant is ingelogd in de klantportal kan die bijvoorbeeld de verkooporders, pakbonnen en verkoopfacturen zien.

Je site kan afwijken van onderstaande beschrijving. Doorgaans zullen de termen voor verkooporder, pakbon en verkoopfactuur gewijzigd zijn om meer aan te sluiten bij de beleving van de klant. Jouw verkooporder en verkoopfactuur is bijvoorbeeld voor de klant vaak een inkooporder en inkoopfactuur, terwijl een pakbon meer met levering van doen heeft.

De inloggende contactpersoon/gebruiker moet geautoriseerd zijn.

Je ziet alleen verkooporders, pakbonnen en facturen op de portal die verwerkt (bijvoorbeeld via omzetten naar pakbon of na verstrekken) en in het verkooprelatiedossier opgeslagen zijn.

Verkooporders, pakbonnen en facturen raadplegen in OutSite (klantportal):

1. Als je als klant een e-mailbericht hebt ontvangen vanwege verstrekking via portal + e-mail, dan klik je op de hyperlink in de e-mail en ga je direct naar de klantportal.
  2. Open de site.
  3. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  4. Klik op: Opslaan en sluiten.
  5. Ga naar: Klantportal.
  6. Klik op: het menu-item waaronder je de gegevens over ordermanagement gegroepeerd hebt. Bijvoorbeeld Bestellingen.

Je ziet nu de verkooporders, pakbonnen en facturen.

7. Ga naar: Orders.

(Dit is de Verkooporders-pagina).

8. Open de eigenschappen van een verkooporder.
  9. Ga naar: Leveringen.

(Dit is de Pakbonnen-pagina).

10. Open de eigenschappen van een pakbon.
  11. Klik op de actie: Verkooporders tonen. Deze is zichtbaar als er meerdere verkooporders aan de pakbon ten grondslag liggen.
  12. Ga naar: Facturen.

Dit is de Facturen-pagina, met o.a. de verkoopfacturen, projectfacturen, etc.

13. Open de eigenschappen van een verkoopfactuur.
  14. Klik op de actie: Pakbonnen tonen. Deze is zichtbaar als er meerdere pakbonnen aan de factuur ten grondslag liggen.

Direct naar

1. Ordermanagement in OutSite
  2. Ordermanagement in OutSite inrichten
  3. Artikelen raadplegen in OutSite
  4. Samenstellingen raadplegen in OutSite
  5. Verkooporders, pakbonnen en facturen raadplegen in OutSite
  6. Klantkaart verkooprelatie tonen in OutSite