Rekenregel 10022: Bedrag, Ja/Nee, Begin/Eind periode

Formule:

 Jaarbedrag / (Eind periode -/- Begin periode +1).

Invoer:

  1. Jaarbedrag (Verplicht)
  2. Ja/Nee
  3. Begin periode (Verplicht)
  4. Eind periode (Verplicht)
  5. Volstorten Ja/Nee

Basis CAO Stamnummer 100.009.905 Inhouding/uitbetaling d.m.v. jaarbedrag

Deze rekenregel wordt in bepaalde Profit CAO's gebruikt.

Begin periode / Eind periode

Als het veld Ja/Nee niet gevuld is of het is Nee dan is het resultaat 0.
Als het veld Begin periode groter is dan het veld Eind periode dan worden Begin periode en Eind periode omgedraaid.
Als het veld Eind periode groter is dan het aantal perioden per jaar dan wordt het veld Eind periode gelijk aan het aantal perioden per jaar.
Als de huidige periode kleiner is dan het veld Begin periode of groter is dan het veld Eind periode dan is het resultaat 0.

Volstorten Ja/Nee

Indien Volstorten Ja/Nee aanstaat (default uit) dan wordt, als de huidige periode de laatste periode van de medewerker is of de laatste periode van het jaar, het resterende bedrag genomen. Hierdoor wordt elk jaar voor elke medewerker het jaarbedrag volgestort.

Normaal is het resultaat: het Jaarbedrag / (Eind periode -/- Begin periode +1).

Gebruik de parameters begin en eindperiode bijvoorbeeld als een medewerker lopende het jaar in dienst komt en het jaarbedrag wil verdelen over de nog te verlonen periodes. Als de medewerker in periode 5 in dienst komt, vul dan beginperiode met 5 en eindperiode met 12 (voor maandverloning).
Let erop dat je de einddatum van de parameter begin- en eindperiode goed invult. Als een medewerker op 1-5-2007 in dienst komt, moet de einddatum van deze parameters op 31-12-2007 staan, anders zal het jaarbedrag in het volgend boekjaar opnieuw over periode 5-12 worden verdeeld.