Payroll Auditor

Veel controles van de salarissen voer je uit met analyses. Je controleert zo bijvoorbeeld of een medewerker onterecht een reiskostenvergoeding krijgt of onterecht verloond is met de groene tabel. Ook op plotselinge salarisverhoging van een medewerker wordt gecontroleerd. Je bent veel tijd kwijt aan deze controles, ze zijn geen onderdeel van het proces.

Daarom beschik je over de Payroll Auditor. De Payroll Auditor waarschuwt je, van tevoren, als zich een situatie voordoet in de salarisverwerking, waar je aandacht aan moet besteden. Je krijgt hierdoor meer grip op het salarisverwerkingsproces, de kwaliteit wordt verhoogd en de tijdrovende controles met analyses zijn niet meer nodig!

Voordelen:

• Geautomatiseerde controles
  • Grip op de kwaliteit van de salarisverwerking
  • Eigen controles toevoegen
  • Logging op negeren audits

Beschrijving

De Payroll Auditor maakt gebruik van auditcomponenten. De auditcomponenten bevatten parameters waarin je drempelwaarden vastlegt. De auditcomponenten zijn geen garantie op een foutloze salarisverwerking, maar een tool om meer grip te krijgen op de salarisverwerking en het aantal fouten te verminderen.

Wij leveren standaard auditcomponenten mee in de cao.

Wij zullen bij elke CAO Update nagaan of wij sector- dan wel cao specifieke auditcomponenten toevoegen. Mis je een auditcomponent. stuur dan hiervoor een wens in op de openbare wensenlijst. Houdt er wel rekening mee dat een auditcomponent alleen mogelijk is, als Profit een waarde kan berekenen.

Meegeleverde audits

Meegeleverde audits vind je terug op het tabblad Looncomponent in de eigenschappen van de cao. Zoek hiervoor op de omschrijving 'audit'.

Payroll Auditor toevoegen

Voor het toevoegen van een Payroll Auditor doorloop je onderstaande stappen:

1. Ga naar: HRM / Organisatie / Cao.
  2. Open de eigenschappen van de cao.
  3. Ga naar het tabblad: Looncomponent.
  4. Filter in de kolom Looncomponent op Audit en in de kolom Categorie op Template.
  5. Selecteer de audit en klik op de actie Kopiƫren looncomponent.
  6. Pas de Auditor aan.

Blokkerende Payroll audit melding uitschakelen

Gaat er een melding (ten onrechte) af bij een medewerker en wil je deze negeren? Dan is het raadzaam om de melding alleen op medewerker niveau uit te zetten zodat je in de toekomst geen terechte payroll meldingen mist. Voor het uitschakelen van payroll audit meldingen op medewerker niveau doorloop je onderstaande stappen:

1. Ga naar: HRM / Medewerker / Medewerker en open de eigenschappen van de medewerker.
  2. Ga naar het tabblad: Looncomponent.
  3. Klik op: Nieuw.
  4. Selecteer de audit melding.
  5. Klik op: Voltooien.
  6. Open de parameter Blokkerend en Klik op: Nieuw.
  7. Vul de begindatum in en vink Toepassen NIET aan.
  8. Klik op: Voltooien.
  9. Herbereken het salaris.