TWK in Journaalpostanalyse

Als sprake is van TWK in een periode, dan wordt dit ook inzichtelijk gemaakt in de analyse Journaalpostanalyse. In de journaalpost worden de correctiebedragen geboekt in de periode waarin de TWK mutatie betaald is. De journaalpost van de geaccordeerde periode waarop de TWK betrekking heeft, is namelijk al doorgeboekt en afgesloten. In de Journaalpostanalyse worden de correctiebedragen dus alleen getoond in de periode waarin de TWK gestart is.

Voorbeeld:

In periode 6 is een TWK verwerkt over periode 3, omdat een medewerker nog recht had op een persoonlijke toeslag.

In de journaalpostanalyse van periode 3 wordt het TWK bedrag van de persoonlijke toeslag niet getoond. In de journaalpostanalyse van periode 6 kun je het periodebedrag inclusief het TWK bedrag raadplegen.

Om inzicht te krijgen in de perioden waarop de TWK-bedragen betrekking hebben (de periode waarvoor er een correctie is gedaan) kun je gebruik maken van de Kostenanalyse.

Journaalpostanalyse met TWK raadplegen:

1. Ga naar:
    • HRM / Payroll / Salarisverwerkingscockpit.
    • Startmenu / HRM / Payroll / Overzicht / Journaalpostanalyse.
  2. Selecteer de perioderegel.
  3. Klik op de actie: Output.
  4. Open het overzicht: Journaalpostanalyse.
  5. Open de journaalposten.
    • Journaalposten inclusief TWK gestart vanuit deze periode

Als je deze regel selecteert, dan worden de journaalposten getoond inclusief de correctiebedragen van TWK's die gestart zijn in deze periode.

• Journaalposten inclusief TWK gestart vanuit deze periode en inclusief correcties

Als je deze regel selecteert, dan worden de journaalposten getoond van de hoofdperiode inclusief de correctiebedragen van TWK's die gestart zijn in deze periode en de correctiebedragen uit de correctieperiode.

• Oorspronkelijke journaalposten van deze periode

Als je deze regel selecteert, dan worden de oorspronkelijke journaalposten getoond. De correctiebedragen van TWK's die gestart zijn in deze periode worden dan niet meegenomen.

• Oorspronkelijke journaalposten van deze periode inclusief correcties

Als je deze regel selecteert, dan worden de oorspronkelijke journaalposten getoond van de hoofdperiode inclusief de bedragen uit de correctieperiode. De correctiebedragen van TWK's die gestart zijn in deze periode worden dan niet meegenomen.

• TWK-journaalposten gestart vanuit deze periode

Als je deze regel selecteert, dan worden alleen de journaalposten getoond van de correctiebedragen van TWK's die gestart zijn in deze periode.

6. Open de weergave:.

De volgorde van de getoonde keuzen is afhankelijk van het veld Journaalposten volgens op het tabblad Journalisering in de eigenschappen van de werkgever.

7. In de analyse heb je de beschikking over een 'drilldown'-functie. Dat wil zeggen dat je kunt inzoomen op de getoonde regels, zodat de details van een regel zichtbaar worden. Op deze manier krijg je inzicht in hoe de bedragen opgebouwd zijn volgens de journaalstructuur. Je hebt inzicht tot en met het niveau van de looncomponent.

Voorbeeld:

Als je dubbelklikt op een regel met de grootboekrekening 4000 - Bruto loon, dan toont Profit een scherm met daarin de opbouw van het bedrag Bruto loon. Je ziet per medewerker en per looncomponent de bedragen die de journaalpost van de grootboekrekening 4000 - Bruto loon tot gevolg hebben.

Let op:

In de weergaven kun je geen gebruik maken van het standaard filter. Met behulp van sneltoets CTRL+G kun je wel per kolom naar een waarde gaan.

Direct naar

1. Terugwerkende kracht (TWK)
  2. Automatische TWK
  3. Handmatig initiƫren van wijzigingen met TWK
  4. Correctieperiode toevoegen
  5. Correctie verwerken in verschillenperiode
  6. Uurloners in de salarisverwerking
  7. TWK raadplegen
  8. Correctieperiode accorderen
  9. Betaalbestand correctieperiode
  10. Verschil en vervangende TWK loonstroken
  11. TWK in journaalpostanalyse
  12. TWK in Kostenanalyse
  13. Loonaangifte en TWK
  14. Jaaroverschrijdende TWK mutaties