Urensoort

Met de urensoort leg je bij het boeken van uren het soort 'Uurtarief' vast. Hiermee geef je bijvoorbeeld aan of de gewerkte uren normale uren zijn of overwerkuren, of er gewerkt is op bijzondere uren/dagen, enz. De urensoort kan daarmee bijvoorbeeld dienst doen voor de bepaling van de hoogte van het kostprijs- en/of verkooptarief en voor de verloning van uren in de salarisadministratie.

Profit levert standaard een aantal urensoorten mee.

Urensoort toevoegen:

1. Ga naar: Projecten / Project / Urensoort.

Je ziet de beschikbare urensoorten.

Beschik je alleen over een HRM licentie? Ga dan naar:HRM / Payroll / Inrichting / Urensoort.

2. Klik op: Nieuw
  3. Vul de velden in.

Je kunt urensoorten aan looncomponenten koppelen. Als je koppelt met een looncomponent moet je de velden Parameter en Uurtype ook invullen.

Het Uurtype is onder andere van belang bij de berekening van het kostprijsuurloon in Profit Retail en bij de verwerking van de salarissen op basis van de nacalculatie in Profit HRM/Payroll.

4. Vink Geblokkeerd voor handmatige invoer aan, als handmatig boeken NIET is toegestaan. Als je deze urensoort gebruikt in de integratie vanuit Profit HRM/Payroll, dan vink je het veld wél aan.
  5. Klik op: Volgende
  6. Als je beschikt over Profit HRM kun je de velden voor de integratie met HRM/Payroll invullen.
  7. Klik op: Voltooien

Direct naar

1. Basis stamgegevens
  2. Projectgroep
  3. Integratiegroep
  4. Items
  5. Werksoort
  6. Kosten
  7. Urensoort
  8. Urensoort aan werksoort koppelen
  9. Projecten instellingen
  10. Projectfase
  11. Project via forecast autoriseren
  12. Medewerker toevoegen (Projecten)