Voorcalculatie overnemen van bestaande voorcalculaties

Bij het toevoegen of wijzigen van een voorcalculatie kun je er ook voor kiezen om één of meer bestaande voorcalculaties over te nemen. Je gebruikt dit bijvoorbeeld als je een voorcalculatie wilt maken voor een soortgelijke opdracht die al eerder is uitgevoerd. Het is echter ook mogelijk een aantal standaard voorcalculaties aan te maken als je vaak eenzelfde combinatie van voorcalculatieregels moet toepassen in de offertes voor opdrachtgevers. Je kunt hierbij denken aan het begrip recepturen.

Bij het overnemen van bestaande voorcalculaties wordt ook de waarde van het veld Doorbelasten van de regels overgenomen.

Bij het overnemen kun je gebruik maken van een rekenfactor: de aantallen worden vermenigvuldigd met de opgegeven factor.

Bij het overnemen van de voorcalculatie kun je ook maakartikelen en explosiesamenstellingen meenemen.

Het is niet mogelijk om bestaande voorcalculaties van projecten met de projectstatus Afgemeld over te nemen.

Overnemen bestaande voorcalculatie/offerte:

1. Ga naar: Projecten / Voorcalculatie / Voorcalculatie.
  2. Klik op: Nieuw of open de eigenschappen van een bestaande voorcalculatie.
  3. Selecteer de boekingslay-out.
  4. Selecteer het project.
  5. Klik op de actie: F5. Selecteren.

6. Verwijder de eerste lege regel, als die is verschenen.
  7. Klik op: Meer acties / Overnemen voorcalculatie.

8. Vul een waarde in bij Factor. Met dit getal worden de overgenomen aantallen in de offerteregels vermenigvuldigd.
  9. Vink Prijzen opnieuw bepalen aan als je wilt dat Profit de kostprijs- en de verkooptarieven opnieuw bepaalt op basis van de opgegeven peildatum voor de nieuwe voorcalculatie. Als je dit veld niet aanvinkt, kijkt Profit niet naar de peildatum, maar neemt de prijzen over uit de overgenomen voorcalculatie.
  10. Vink Datum planning overnemen aan, als je wilt dat Profit de Datum planning van de oorspronkelijke voorcalculatieregels meeneemt bij het kopiëren naar de nieuwe voorcalculatie. Als je dit veld niet aanvinkt, wordt de datum planning opnieuw bepaald.
  11. Klik op: Volgende.
  12. Selecteer de voorcalculatie(s) waarvan je regels wilt overnemen.
  13. Klik op: Volgende.

Je ziet nu de regels die bij de geselecteerde voorcalculatie(s) horen.

14. Verwijder eventueel de vink voor regels die je niet wilt overnemen.
  15. Klik op: Voltooien.
  16. Klik op: Opslaan en sluiten

Direct naar

1. Voorcalculatie en offertes
  2. Voorcalculatie inrichten
  3. Afdrukken of e-mailen voorcalculaties en offertes inrichten
  4. Voorcalculatie in InSite toevoegen
  5. Voorcalculatie in InSite raadplegen
  6. Voorcalculatie toevoegen in Profit
  7. Offerte overnemen van bestaande voorcalculatie in Profit
  8. Offerte overnemen van verkoopofferte in Profit
  9. Voorcalculatie raadplegen in Profit
  10. Voorcalculatie verstrekken in Profit
  11. Datum benodigd wijzigen
  12. Voorcalculaties herberekenen in Profit
  13. Voorcalculatie definitief maken
  14. Voorcalculatie afhandelen
  15. Gekoppelde inkooporder raadplegen
  16. Voorcalculatie verwijderen
  17. Projectnummer wijzigen
  18. Integratie Projecten en Ordermanagement