Vertegenwoordiger

Je voegt vertegenwoordigers toe als je vertegenwoordigers wilt koppelen aan de verkooprelaties. Je kunt dan eventueel provisie berekenen voor de vertegenwoordigers.

Je kunt ook provisie op provisie berekenen, door maximaal twee andere vertegenwoordigers aan een vertegenwoordiger te koppelen met een voor hun ingesteld percentage provisie. Dit doe je als bijvoorbeeld de sales manager ook provisie krijgt op basis van de behaalde resultaten van zijn vertegenwoordigers.

Het is niet mogelijk een vertegenwoordiger te verwijderen of te blokkeren. Wel kun je een vrij veld toevoegen in de Management tool op Vertegenwoordiger (bij Organisatie/persoon) en daar op filteren in de relevante weergaven.

Vertegenwoordiger toevoegen:

1. Ga naar: Ordermanagement / Verkoop / Inrichting / Vertegenwoordiger.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Vul bij Vertegenwoordiger bijvoorbeeld een code in.
  4. Vul de Omschrijving in, bijvoorbeeld de naam van de vertegenwoordiger.
  5. Vul bij Provisie 1 (%) het percentage over zijn directe verkopen in waar de vertegenwoordiger recht op heeft.

Geef eventueel een tweede en derde provisiepercentage in. Deze percentages worden gebruikt voor verkopen die door een andere vertegenwoordiger zijn gerealiseerd en waar de vertegenwoordiger als tweede of derde vertegenwoordiger wordt genoemd.

Deze tweede (of derde) vertegenwoordiger ontvangt het bij hem ingestelde provisiepercentage over de verkopen die door deze nieuwe vertegenwoordiger worden gerealiseerd.

6. Selecteer een Organisatie/persoon.

Als de medewerker als persoon bekend is in Profit HRM kun je de persoonsgegevens van de medewerker koppelen aan de vertegenwoordiger.

7. Klik op: Voltooien.

Vertegenwoordiger koppelen aan verkooprelatie:

1. Ga naar: Ordermanagement / Verkoop / Verkooprelatie.
  2. Open de weergave: Verkooprelaties/debiteuren.
  3. Open de eigenschappen van de verkooprelatie.
  4. Ga naar het tabblad: Algemeen.
  5. Selecteer de vertegenwoordiger.
  6. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Verkooprelatie inrichten
  2. Autonummering opzetten
  3. Verkooprelatieprofiel instellen
  4. Betaalvoorwaarde toevoegen
  5. Vervoerder toevoegen
  6. Vertegenwoordiger toevoegen
  7. Voorkeurwaarden nieuwe verkooprelatie instellen
  8. Verkooprelatie/debiteur in InSite inrichten (inclusief forecast)
  9. Nieuwe bankrekening aanmaken en beoordelen via workflow
  10. Nieuwe bankrekening aanmaken en beoordelen via workflow inrichten