Werkbon

Met deze workflow kun je de werkbon laten beoordelen. Na akkoord kan de werkbon afgehandeld worden en de voorcalculatie definitief worden gemaakt.

Schema van de workflow

Op basis van onze ervaring adviseren wij onderstaand workflowschema.

Inrichting

Er worden drie statussen gebruikt: Beoordelen, Goedgekeurd en Afgekeurd. Er worden geen kenmerken gebruikt. Zodra de workflow is gestart krijgt deze de status Beoordelen.

Condities

Er worden geen taken conditioneel afgehandeld..

Speciale acties

Er zijn drie speciale acties: Afkeuren werkbon, Goedkeuren werkbon en Opnieuw insturen werkbon. Bij het afkeuren wordt de werkbon afgekeurd en de workflow komt terug bij de verantwoordelijk of de vervanger verantwoordelijke en deze moet de werkbon aanpassen. Door deze actie kan je een aangepaste werkbon opnieuw insturen zodat de projectverantwoordelijke deze kan beoordelen. Het afkeuren wordt met deze actie ongedaan gemaakt.

Waarom welke stappen?

De workflow werkbon komt langs de verantwoordelijke of huidige vervanger verantwoordelijke , die de beoordeling van de werkbonnen doet. Deze verantwoordelijke kan de werkbon goed- of afkeuren. Bij een afgekeurde werkbon komt de workflow terug bij de verantwoordelijke of vervanger verantwoordelijke en kan deze opnieuw insturen of laten vervallen. Je kunt ook iemand verantwoordelijk maken voor het beoordelen van de werkbon.

Wordt de workflow gestart vanuit een signaal?

Nee

Direct naar

Workflow inrichten in vogelvlucht

Eigen type dossieritem inrichten

Conditie toevoegen in workflow