Plaatsing vanuit nieuw contract

Binnen de Flex-wereld worden dagelijks veel plaatsingen vastgelegd. Een deel van deze plaatsingen zijn verlengingen van bestaande plaatsingen. Deze workflow vereenvoudigt het aanmaakproces door de plaatsingsgegevens over te nemen van een te kiezen eerdere plaatsing. In deze workflow beoordeel je de overgenomen gegevens, vul je aan waar nodig en maak je het plaatsingscontract aan.

Type dossieritem: -144

Schema van de workflow

Op basis van onze ervaring adviseren wij onderstaand workflowschema.

Inrichting

Aan de standaard workflow is de mutatietabel Beoordeling plaatsing vanuit nieuw contract workflowstatus gekoppeld. De workflowmanager van de omgeving is standaard gekozen. Er wordt niets gecontroleerd en er wordt geen bericht gestuurd bij het starten van de workflow of het bereiken van een taak.

Condities

Werkt alleen onder de conditie Flex.

Speciale acties

Met de speciale acties van de standaard workflow is het mogelijk om automatisch een aantal handelingen uit te voeren die het proces van de workflow verder brengt. Denk daarbij aan aanpassen van een status of het maken van een nieuw gegeven uit de bron.

  • Afhandelen workflow

    Met deze actie handel je de workflowtaak Plaatsing vanuit nieuw contract (Profit) op de achtergrond af. Dit gebeurt wanneer je vanuit de beoordeeltaak een doorstart maakt naar een nieuw aan te maken plaatsing middels Aanmaken plaatsing. De huidige taak is hiermee afgerond.

Waarom welke stappen?

Het signaal Medewerker/Contract: einde fase met workflow (Profit) signaleert dat het contract van een medewerker binnenkort naar een andere fase moet worden gezet en start de workflow Beoordeling nieuwe fase (Profit). Vanuit deze workflow kun je direct een nieuw plaatsingscontract aanmaken via de actie Nieuwe fase. Bij het aanmaken van de nieuwe plaatsing selecteer je een al voorkomende plaatsing. De gegevens van deze plaatsing worden overgenomen, in de nieuw aan te maken plaatsing, door te kiezen voor Aanmaken plaatsing. Deze doorstart handelt de workflow automatisch af. Wil je geen nieuwe plaatsing aanmaken (vanuit deze taak), kies dan voor Afhandelen.

Wordt de workflow gestart vanuit een signaal?

Indirect wel. Het signaal Medewerker/Contract: einde fase met workflow (Profit) start de workflow Beoordeling nieuwe fase (Profit). Vanuit deze workflow maak je een nieuw plaatsingscontract aan en start je de workflow Plaatsing vanuit nieuw contract (Profit).

Zie ook:

Direct naar

Workflow inrichten in vogelvlucht

Eigen type dossieritem inrichten

Conditie toevoegen in workflow