Er is een fout opgetreden bij het communicatieprofiel 'Rabo Boekhoudkoppeling (API-koppeling)': Error executing request.

Je krijgt deze melding bij het activeren van de nieuwe bankkoppeling of bij het accorderen van de salarisverwerking.

Oorzaak

Deze melding krijg je doordat er mogelijk een storing is of niet alle bankrekeningen die gekoppeld moeten worden zijn aangevinkt.

Oplossing

Je lost deze melding op door te controleren of er sprake is van een storing afasstatus.nl (met uitzondering van meldingen van de Rabobank). Daar worden verdere details getoond. Controleer daarnaast dit artikel met een overzicht van de meest voorkomende en bekende foutmeldingen bij de Rabobank API-koppeling.

Komt de fout naar voren bij een betaal- of incasso-opdracht? Dan kan je het communicatiebericht herstellen en opnieuw verzenden. Dit doe je via Algemeen / Communicatieservice / Communicatiebericht. Klik vervolgens op het juiste bericht en kies voor Herstellen berichtstatus, klik vervolgens op de actie Bericht verzenden.

Heb je zojuist de bankkoppeling ingesteld of is er een bankrekening opgeheven bij de bank? Mogelijk zijn dan niet alle bankrekeningen juist gekoppeld of geblokkeerd in het communicatieprofiel RBI tabblad Bankrekeningen. Ga in de foutmelding op zoek naar de bankrekening die niet juist is gekoppeld. Dit is het bankrekeningnummer welke je vindt achter de URL; https://bis.afasonline.com/api/rabobank/accounts/

Je lost deze melding op door opnieuw de bankkoppeling te activeren en hierbij alle gewenste rekeningen aan te vinken. Zie de stappen in het artikel Stappenplan: Overstappen huidige naar nieuwe Rabobankkoppeling (API-koppeling voor eigen bankrekening). Als een rekening niet meer meegenomen moet worden in de bankkoppeling kan je de rekening via Algemeen / Communicatieservice / Communicatieprofiel / Rabo Boekhoudkoppeling (API-koppeling) op het tabblad Bankrekening blokkeren.

Let op!

Heb je te maken met meerdere omgevingen waarin bankkoppelingen worden geactiveerd? Dan moet je gaan werken met hoofd-/subomgevingen. Dit wordt hier toegelicht.

Als je werkt met hoofd-/subomgevingen dan activeer je de koppeling vanuit de omgeving waar de bankrekening(en) toebehoren. Je genereert per omgeving, per bankpas (overeenkomst) 1 URL voor alle bankrekeningen. LET OP! De URL link kan je maar 1 keer gebruiken.

Heb je een bankrekening toegevoegd en wil je daarna een tweede rekening koppelen? Klik dan de eerstvolgende keer beide rekeningen aan, omdat je anders de toestemming voor de eerste bankrekening intrekt. Ook al is deze bankrekening van een andere omgeving. Het is daarom belangrijk dat je tijdens het koppelen alle bankrekeningen die je wilt synchroniseren iedere keer aanvinkt.