Zoekresultaten tijdens het typen

In dit artikel is gave nieuwe functionaliteit verwerkt die beschikbaar is vanaf Profit 3.

30% van alle velden in Profit en InSite zijn zoekvelden. Vanaf Profit 3 werken deze zoekvelden makkelijker en sneller! Het zijn nu dropdown-velden waar je met één klik de mogelijke opties ziet. Terwijl je typt worden al resultaten weergeven. Deze resultaten zijn niet alleen de waarden die in het veld gevuld moet worden (bijvoorbeeld een code), maar bijvoorbeeld ook de omschrijving die erbij hoort. Met de pijltjestoetsen navigeer je door de keuzes en met de Enter bevestig je je keuze.

Als je de dropdown/zoekweergave opent, zie je recent gebruikte waarden. Deze waarden worden getoond op volgorde van meest recent (bovenaan) naar langer geleden. Je ziet alleen de regels die je mag zien op basis van de filterautorisatie.

Dit werkt in invulvelden in Profit, InSite, OutSite en in boekingsschermen.

Zoekvenster gebruiken:

Klik op Toon alle (F10) om een zoekvenster te zien. In dit zoekvenster kun je filteren op diverse kolommen.

Aandachtspunten:

  • In Profit werkt het 'typen en zoeken' alleen in de actieve weergave. Als er meerdere weergaven zijn, dan is dit de laatst gebruikte weergave.

    In het onderstaande voorbeeld zie je, dat je via Toon alle de zoekweergave kunt openen. De actieve weergave is Betalingsvoorwaarden Nederland. Het 'typen en zoeken' kijkt alleen in deze weergave.

  • In InSite kan een veld meerdere zoek-tabbladen hebben. Het 'typen en zoeken' werkt op het tabblad dat je het laatst gebruikt hebt.

    In het onderstaande voorbeeld zie je twee tabbladen met zoekweergaven. Als je de weergave Vervoerders EnYoi het laatst gebruikt hebt, dan zal deze weergave worden gebruikt voor het typen en zoeken.

    Als je een scherm voor het eerst gebruikt, dan kan het gebeuren dat 'typen en zoeken' geen resultaat oplevert. Gebruik in dat geval F10 om te zoeken in een zoekvenster. De volgende keer dat je 'typen en zoeken' gebruikt in het betreffende veld, dan zal de laatstgebruikte zoekweergave gebruikt worden.

Direct naar

  1. Gegevens toevoegen, wijzigen en verwijderen
  2. Gegevens toevoegen via wizard
  3. Eigenschappen wijzigen
  4. Gegevens verwijderen
  5. Gegevens blokkeren
  6. Boekingsvenster
  7. Memovelden met en zonder opmaak
  8. Zoekresultaten tijdens het typen
  9. Berekeningen uitvoeren in numerieke velden
  10. Voorkeurswaarden van eigenschappen en wizards
  11. Tijdsduur invullen in een veld