Declaratie verwijderen (Flex)

Als een Declaratie volledig onjuist is, kun je de declaratie verwijderen. Je verwijdert daarbij ook de onderliggende nacalculatieregels. Meerdere declaraties zijn ook in één keer (collectief) verwijderen.

Dit is alleen als de declaratie nog niet is verloond. Goedgekeurd is wel mogelijk, want die goedkeuring maak je dan ongedaan.

Dit gebruik je bijvoorbeeld als een medewerker meerdere plaatsingen heeft en zijn uren op de verkeerde plaatsing heeft geboekt. De plaatsing is niet in de onderliggende nacalculatie of in de declaratie te wijzigen.

1. Ga naar: Projecten / Nacalculatie / Declaratie.
  2. Ga naar de weergave Alle declaraties.
  3. Selecteer de declaratie(s) die nog niet verloond is.

Als de declaratie al wel goedgekeurd is, maak dan de goedkeuring ook ongedaan via Meer acties / Goedkeuren ongedaan maken.

4. Klik op Meer acties / Verwijderen.

Je ziet de melding: Weet je zeker dat je de geselecteerde declaratie(s) met onderliggende nacalculatieregels definitief wilt verwijderen.

5. Klik op Ja.

Vervolgens verdwijnt de declaratie uit de weergave. En de nacalculatieregels ook.

De nacalculatieregels moet je dan vervolgens weer toevoegen en goedkeuren, etc.

Direct naar

1. Declaraties of plaatsing wijzigen/corrigeren - overzicht