Hoe kan ik een definitieve btw/icp-aangifte aanpassen/verwijderen?

Als je een definitieve btw/icp aangifte wilt aanpassen, verwijder je de laatst aangemaakte aangifte. Met de actie Verwijder laatste aangifte kunnen de aangiften met de meest recente aangemaakte datum (veld Aang.datum) verwijderd worden. Je verwijdert de aangifte, past eventueel de aangifte aan en dient de aangifte opnieuw in. Heb je de actie Verwijderen laatste aangifte niet? Dan ben je hiervoor niet geautoriseerd.

Vraag je applicatiebeheerder je rechten te geven via onderstaande stappen of laat een collega de aangifte verwijderen.

1. Ga naar de Autorisatie tool.
  2. Selecteer de gebruikersgroep of de gebruiker waar je deze actie voor wilt openzetten.
  3. Ga naar het tabblad Autorisatie.
  4. Dubbelklik op de actie Verwijderen laatste aangifte.
  5. Klik op Toegestaan.

Let op:

Verwijderen van een definitieve btw/icp-aangifte is alleen mogelijk als deze nog niet is klaargezet voor verzending. Bij het verwijderen worden alle aangiften (deze kunnen dus van meerdere perioden zijn) die op de laatste datum aangemaakt zijn verwijderd. Is de btw/icp-aangifte definitief en klaargezet voor verzending of verzonden? Support kan je alleen verder helpen als de aangifte nog niet verzonden is naar de Belastingdienst. Stuur hiervoor een incident in.

Hoe kan ik een definitieve btw icp-aangifte aanpassen verwijderen